Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente dreigt sterk spelende Brenet al na half jaar te verliezen

Joshua Brenet Foto FC Twente Media Stef Heerink
Beeld: FC Twente Media / Stef Heerink

FC Twente zocht in de winter naar een versterking op rechtsachter en vond deze in Joshua Brenet. De 28-jarige Brenet liet een sterke indruk achter in de tweede seizoenshelft, wat ook andere clubs is opgevallen. Volgens het AD wil FC Twente graag langer door met de tweevoudig international, maar zijn ze niet de enige die hem willen strikken. Feyenoord heeft hem zelfs al een meerjarig contract onder de neus geduwd.

Kleine kans

Het Algemeen Dagblad is niet optimistisch als het gaat over een langer Enschedees verblijf van Brenet. Ze spreken over een kleine kans omdat Feyenoord zich concreet heeft gemeld bij de rechtsachter. Daarnaast is Feyenoord niet de enige die interesse heeft. Ook zijn voormalig werkgever PSV en enkele clubs uit Italïe, Turkije en Spanje hebben hem goed in het vizier.

Spannende weken

FC Twente begint in augustus alweer aan het nieuwe seizoen en wil voordien de selectie rond hebben. Technisch directeur Jan Streuer hoopt snel zekerheid te krijgen dat Brenet ook volgend seizoen bij de selectie hoort. "We hebben hem een goede aanbieding gedaan. De komende weken hopen we meer te weten en anders moeten we kijken naar andere alternatieven."

Tijdens de huldiging van afgelopen van afgelopen maandag luidde Ron Jans een charmeoffensief in voor het behoud van de rechtsachter. Hij riep de aanwezige supporters op om Brenet te laten weten dat hij moet blijven. Hier werd vervolgens massaal gehoor aan gegeven. Streuer deelt in elk geval dezelfde mening als de fans. "Eigenlijk moet hij gewoon blijven," besluit de technisch directeur.

Geen haast

De begeerde Brenet lijkt geen haast te hebben om zijn krabbel onder een contract te zetten. "Ik was de afgelopen weken alleen maar met het voetbal bezig. Ik ga eerst op vakantie en daarna ga ik het er met mijn zaakwaarnemer over hebben. Ik moet er echt even de tijd voor nemen om een keuze te maken," aldus de 28-jarige rechtsachter van FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.