Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Ondernemers Euregiopark Enschede stemmen over bedrijveninvesteringszone

296330 download 80

Een toekomstbestendig en aantrekkelijk bedrijvenpark waar alle ondernemers in investeren. Dat is de wens van een groep ondernemers op het Euregiopark, gelegen tussen Enschede en Glanerbrug. Zij willen een BIZ (bedrijveninvesteringszone) invoeren om alle ondernemers op het oudste deel van het bedrijvenpark naar rato en verplicht te laten meebetalen aan ontwikkelingen in park.

En daarmee komt een einde aan de huidige situatie, waarbij slechts de helft van de ondernemers op dit deel van het terrein een financiële bijdrage levert. Sinds vorige week kunnen ondernemers middels een stembiljet aangeven of zij voor of tegen de BIZ zijn.

Straatambassadeurs
Om ondernemers te overtuigen van het nut en de noodzaak voor een BIZ heeft de vereniging zeven zogenaamde straatambassadeurs in het leven geroepen. Zij gaan langs de deuren om zoveel mogelijk ondernemers over de streep te trekken. Want een BIZ komt er niet zomaar. Meer dan de helft van de ondernemers moet zijn stem uitbrengen voor een geldig besluit.
Tweederde daarvan moet voor stemmen om de BIZ in te kunnen invoeren. Die tweederde moet ook nog eens de helft van de totale WOZ-waarde in de 'zone' vertegenwoordigen. Appels hoopt de BIZ volgend jaar in te kunnen voeren. Ondernemers betalen dan een bepaald bedrag dat afhangt van de WOZ-waarde van het bedrijfspand. Volgens Appels komt dit gemiddeld neer op zo'n 300 a 350 euro per jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.