Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Verblijf in Stop-huis is bijzondere gewaarwording voor Enschedeër Soepboer

296536 Knipsel 19 1

Alles top! Via Whatsapp meldt Don Soepboer dat het hem goed gaat in het Stop-huis in Grave, de plek waar vijftig Nederlanders zich vrijwillig in een voormalige kazerne hebben opgesloten om van het roken af te komen. De Enschedeër meldt bij de dokter langs te zijn geweest en laat weten dat zijn bloeddruk en polsslag dik in orde zijn.

Het verblijf in Grave is 'een bijzondere gewaarwording'. Qua types is het 'helemaal oké' in het huis. Wel bestaat het eten uit erg veel sla, hetgeen de stoelgang 'compleet verandert'. Curieus is wel dat het Stop-huis zich naast een asielzoekerscentrum bevindt, de bewoners van dat azc staan veelvuldig in groepjes te roken. 'Haha, het is ze gegund.'

Soepboer heeft na een rook- en alcoholloze zondag prima geslapen. 'Op een klein britsje, ik voel me net als in het leger.'

De verrichtingen van de Nederlanders in het Stop-huis zijn via een livestream rechtstreeks te volgen. Soepboer maakte zondag in een moodboard in het Stop-huis. Deze is hieronder te zien.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.