Verkeer
Stuur appje
Zoek
Huldiging FC Twente Kampioen 2019 still video 1 Twente edit
1Twente Nieuws

FC Twente-feest bij stadion maandagavond live op 1Twente

Huldiging FC Twente Kampioen 2019 still video 1 Twente edit
De laatste keer dat er gefeest werd met de supporters was in 2019 na het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie
Beeld: Still video 1Twente

Het spontane feest dat woensdagavond in De Grolsch Veste ontstond toen duidelijk werd dat FC Twente zich rechtstreeks plaatst voor Europees voetbal was al mooi, maar de spelers van de club willen dat nog wel een keer overdoen met de supporters. Dat gebeurt maandagmiddag vanaf vijf uur. Om het succes te vieren én de fans te bedanken voor de steun, niet in alleen in De Grolsch Veste, maar ook in de uitduels. RTV Oost en 1Twente zenden die huldiging vanaf zeven uur live uit.

Want waar FC Twente komt, zit het uitvak vaak vol. Dat was zondag ook weer zo in De Kuip waar FC Twente het laatste duel van dit seizoen speelde. Een wedstrijd om des keizers baard, want er stond niets meer op het spel. Maar ook daar waren de supporters er weer.

Geroemde sfeer

En de sfeer in de eigen Grolsch Veste wordt geroemd. Dat was na afloop van de laatste wedstrijden ook weer te horen. "wat een club", vatte Michel Vlap het samen. En Vaclav Cerny was niet eens echt verbaasd over alles wat zich in het stadion afspeelde. "We zijn in Enschede", lachte hij voor één van de camera's kort nadat FC Twente zich had geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Conference League.

"We sluiten het seizoen af met een prachtige beloning", schrijft FC Twente op de eigen site. "FC Twente gaat weer Europa in! Weliswaar geen eremetaal, maar genoeg redenen om de lastige tijd af te sluiten en vol goede moed de zomer in te gaan met een afsluitend feest voor supporters, spelers, staf en medewerkers van FC Twente.

"Supporters van FC Twente worden uitgenodigd om maandagmiddag om vijf uur naar De Grolsch Veste te komen. Het feest dat daar gepland staat, zal uiterlijk tot negen uur vanavond duren en is ook live via RTV Oost en 1Twente te volgen. Op televisie én online. De uitzending begint om zeven uur.

icon_main_info_white_glyph

1Twente

Het televisiekanaal van 1Twente is te ontvangen op:

  • Ziggo digitaal: kanaal 40
  • KPN, Telfort, Xs4all: kanaal 1317 en 1428
  • Tweak: kanaal 276
  • Wij zijn helaas (nog) niet te bekijken via Tele2.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.