Verkeer
Stuur appje
Zoek

Singer-songwriter Silke Veld winnaar Open Podium Twente 2022

Silke Veld wint Open Podium 2022
Silke Veld winnaar Open Podium Twente 2022
Beeld: Schouwburg Hengelo

Op zaterdag 14 mei streden tien finaleacts om de hoofdprijs van Open Podium Twente. Singer-songwriter Silke Veld ging er, samen met haar band, met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van 2.500 euro. De 2e juryprijs was voor dansgezelschap IRON van Dansstudio X-DANCE en Trapdoorman kreeg van de jury de 3e prijs.

Na twee voorrondes en twee halve finales gingen 10 finalisten de strijd met elkaar aan. De vakjury, bestaande uit Adriaan Luteijn (artistiek manager Introdans), Johanneke ter Stege (muzikant en dichter) en Daniel van Klaveren (artistiek directeur Theater Sonnevanck), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan. Zij kenden de 1e prijs toe aan singer-songwriter Silke Veld.

Van Klaveren: “Vanaf het eerste moment communiceerde ze direct met de zaal. Ze kan zowel opzwepend uitpakken als ontroeren met persoonlijke teksten.” Naast de juryprijs kreeg Veld ook de stem van het publiek met de 3e publieksprijs.

““Vanaf het eerste moment communiceerde Silke Veld direct met de zaal. Ze kan zowel opzwepend uitpakken als ontroeren met persoonlijke teksten.”

Dubbele winnaar

Dansgroep IRON was ook een dubbele winnaar: zij kregen zowel van de vakjury als het publiek de 2e prijs. Luteijn: “Deze act werd spannend opgebouwd en explodeerde daarna. Een precieze uitvoering en perfecte beheersing en een goede podiumpresentatie.”

De derde publieksprijs was voor de 13-jarige zangers Azra. De derde juryprijs ging naar Trapdoorman (Luuk van de Schepop). Hij verraste de jury met originaliteit en retestrak spel, aldus Johanneke ter Stege.

icon_main_info_white_glyph

Open Podium Twente

Schouwburg Hengelo organiseerde dit jaar voor de 17e keer de talentenjacht Open Podium Twente, dé talentenjacht van Twente, waarbij veertig deelnemers zich mochten presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op een bedrag van 2.500 euro. Uiteindelijk bleven daarvan 10 finalisten over: De Huilende Wolven (band uit Enschede), RUSH (dansgroep uit Bornerbroek), Luna Westervoorde (singer/songwriter uit Olst), Pipp en Anaïs (dansduo uit Borne), TrapdoorMan (singer/songwriter uit Enschede), INTrouble (dansgroep uit Almelo), Azra (zangeres uit Hengelo), IRON (dansgroep uit Hengelo), Hanna Kapitonova (danseres uit Enschede) en Silke Veld (singer/songwriter uit Enschede).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.