FC Twente Vrouwen kroont zich tot officieus kampioen met verdiende zege op PSV

20220514 FCTWENTE VROUWEN OFFICEUS KAMPIOEN GROLSCH VESTE PSV FEESTENDE SPELERS FOTO STEF HEERINK 3
Feest in Enschede: met nog één wedstrijd te gaan, heeft de ploeg drie punten meer dan Ajax en een veel beter doelsaldo.
Beeld: Stef Heerink

FC Twente Vrouwen heeft zich gekroond tot officieus kampioen van de Eredivisie. De Enschedese dames wonnen in een zonnige Grolsch Veste verdiend met 3-0 van PSV Vrouwen. De titelstrijd is nog niet beslist doordat nummer twee Ajax Vrouwen met 1-4 won bij Feyenoord Vrouwen.

Volgende week vrijdag gaat FC Twente op bezoek bij Ajax. Alleen als FC Twente met 10-0 of meer verliest, dan gaat het kampioenschap voorbij aan de neus van de ploeg uit Enschede. Ze hebben drie punten meer dan Ajax en een veel beter doelsaldo. FC Twente werd zeven keer eerder landskampioen.

Kampioensschaal

Voor aanvang van het duel FC Twente - PSV was de kampioensschaal natuurlijk aanwezig in Enschede. Ook FC Twente-speler Wout Brama was van de partij om de schaal uit te reiken.

Kalma maakt haar 33e

FC Twente was sterker in de eerste helft en kreeg grote kansen. In de dertigste minuut opende captain Renate Jansen de score. Vlak voor rust verdubbelde FC Twente de voorsprong en weer was Jansen de maker. Het was haar zeventiende doelpunt van het seizoen.

In de tweede helft bouwde FC Twente de score iets verder uit. Fenna Kalma, de topscorer van de Eredivisie, maakte haar 33ste van het seizoen in de 73ste minuut. De thuisploeg ging nog op zoek naar meer treffers, maar vond die niet. PSV wist in de hele wedstrijd weinig te creëren.

20220514 FCTWENTE VROUWEN OFFICEUS KAMPIOEN GROLSCH VESTE PSV RENATE JANSEN FENNA KALMA FOTO STEF HEERINK 5