EUREGIO
Enschede
112

Invallen en aanhoudingen in Enschede in onderzoek naar plofkraakbende

De politie heeft vanochtend invallen gedaan in vijf panden in Enschede en Gronau, in een onderzoek naar een internationale plofkraakbende. Bij de invallen zijn twee Enschedeërs van 19 en 43 jaar opgepakt, meldt de Duitse politie.

Door: RTV Oost

20220512 invallen plofkraak enschede
Invallen en aanhoudingen in Enschede in onderzoek naar 'plofkraakbende' © News United / Dennis Bakker

De twee Nederlanders worden ervan verdacht in zeker zeventien gevallen snelle, dure auto's te hebben geregeld die zijn gebruikt bij plofkraken op diverse plekken in Duitsland. Bij de plofkraken werd volgens de Duitse politie voor zeker een miljoen euro aan geld buitgemaakt.

Onder meer in Dortmund, Gelsenkirchen, Wesel, Hann, Löhne en Bad Oeynhausen werden de afgelopen jaren geldautomaten opgeblazen. Volgens de Duitse politie is een groep Nederlanders verantwoordelijk voor de reeks plofkraken. Er is voor twee miljoen euro aan schade aangericht.

Bewijsmateriaal

Bij de invallen die vanochtend werden gedaan, werkte de politie in Duitsland samen met de Nederlandse politie. Naast de aanhoudingen zegt de Duitse politie ook bewijsmateriaal, zoals telefoons, gegevensdragers en andere documenten, in beslag genomen te hebben.

De twee verdachten worden vandaag al in Nederland voorgeleid, meldt de Duitse politie.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.