Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

5 jaar cel voor Enschedeër na mislukte cocaïnedeal

299771 politie jas NIEUW1 171

De 27-jarige Nourrahman O. uit Enschede is veroordeeld tot de geëiste 5 jaar cel voor een uithaal met een mes, een bedreiging en mishandeling. Toen een klant niet kon of wilde betalen voor een pakketje cocaïne, haalde de geboren Afghaan uit. Het slachtoffer liep een blijvend litteken van twee centimeter aan de hals op.

Dat gebeurde op de parkeerplaats van een benzinestation in de Enschedese wijk Deppenbroek, op 3 april. Brandweerlieden en een verpleegster boden eerste hulp aan het gevelde en hevig bloedende slachtoffer.

De rechters kwalificeren de uithaal als een poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie vond een moordpoging bewezen. Nourrahman O. moet bovendien bijna 3.000 euro schadevergoeding aan twee slachtoffers betalen.

In juli 2016, toen hij net vrij was van een gevangenisstraf van vier jaar, bedreigde O. een man bij winkelcentrum Stroinkslanden in Enschede. Deze zou, na een woordenwisseling, op O. s auto hebben gespuugd.

Officier van justitie Lisette van der Werff nam het O. in de zitting kwalijk dat hij, na een langdurige detentie, binnen de kortste keren een drugshandeltje had opgezet. Hij maakte deel uit van een criminele jeugdgroep in de wijk Wesselerbrink die tal van misdrijven pleegde. De aanklaagster suggereerde dat O. tot in het Huis van Bewaring bleef dealen. In zijn cel werden zes tot zeven gram hasj gevonden. Volgens O. waren die softdrugs voor eigen gebruik.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.