Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Deze winter rijden er ook strooiwagens door Enschedese fietsstraten

300129 824560

De onlangs aangelegde fietsstraten worden deze winter nog opgenomen in de route voor strooiwagens. Dat betekent dat er bij kans op gladheid ook zout wordt gestrooid op de speciale straten in Stadsveld/ Pathmos, Horstlanden, Wooldrik/Hogeland en Boswinkel.

Andere wijzigingen in het strooiplan: aan de Hollinkweg in Boekelo wordt niet langer gestrooid, omdat de buurtbus er niet meer komt. De nieuwe busroute in Stadsveld/Pathmos wordt wel opgenomen in het strooiplan. De oude route blijft ook in de route van strooiwagens staan, omdat deze wegen ook zijn aangemerkt als doorgaande fietsroute of brandweerroute. Zodra het derde en laatste gedeelte van het fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg is voltooid wordt dit traject opgenomen in de strooiroute.

De Dorpsraad Boekelo heeft een zienswijze ingediend op het voorgenomen strooiplan. Die wil dat op De Mans, Schierbeekstraat, Jan van Elburgstraat en de Oude Deldenerweg wordt gestrooid, omdat er veel senioren wonen. Maar de gemeente wil daar niet aan, omdat de straten niet onder busroutes, doorgaande fietsroutes of brandweerroutes vallen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.