Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Nieuwe minister van justitie hield FC Twente in Eredivisie

301326 796970 5

Dat FC Twente nog bestaat en in de eredivisie speelt, dankt de club mede aan Ferdinand Grapperhaus, de nieuwe minister van justitie. Ook Enschede mag Grapperhaus dankbaar zijn: doordat de club nog bestaat, kan het een gemeentelijke lening van 17 miljoen terugbetalen.

Arbeidsrechtadvocaat Grapperhaus had namelijk een bijbaantje als lid van de beroepscommissie van de KNVB, die vorig jaar besliste dat Twente op het hoogste niveau mag blijven uitkomen. De licentiecommissie van de voetbalbond had eerder tot gedwongen degradatie van Twente naar de Jupiler League besloten. Dat besluit zou volgens de raad van commissarissen van de club tot een faillissement hebben geleid, omdat Twente bij een inkomstenval in de Jupiler League niet in staat zou zijn om zijn schulden nog af te lossen. Ook de gemeente Enschede zou dan niets hebben teruggezien van de lening van 17 miljoen euro aan FC Twente, die nog open stond.

Geen grijze muisGrapperhaus (CDA) is geen grijze muis. Hij deed in de achterliggende jaren via Twitter boude uitspraken. Woensdag werden op het Binnenhof de wenkbrauwen opgetrokken bij het lezen van de ongezouten commentaren die hij afgelopen jaren via Twitter de wereld in slingerde over met name Geert Wilders ( Ontoerekeningsvatbaar ), Alexander Pechtold ( Politieke windvaan ) en Mark Rutte ( Flutpolitiek ).

Gevaar voor veiligheidVandaag ontstond er ophef, omdat de PVV Grappenhaus wil weren als minister van justitie. Wilders vindt Grapperhaus ongeschikt omdat die eerder heeft geschreven dat je jihadisten niet hun staatsburgerschap moet ontnemen. 'Integendeel, je moet ze laten terugkomen. Wilders vindt de CDA'er daarmee 'eerder een gevaar voor de nationale veiligheid dan een minister van justitie'. De PVV-leider wil daarom vanavond nog een debat over het verslag van formateur Mark Rutte..

Harteloze hufterigheid Het weblog Geen Stijl doet ook nog even een duit in het zakje. Geen Stijl refereert in de weinig fijnbesnaarde stijl die het weblog eigen is aan de overleden echtgenote van Ferdinand Grapperhaus. GeenStijl vat zijn leven in één zin samen: Wijf dood, wereldreis gemaakt, werk beu. Lodewijk Asscher, nu nog vicepremier, kwalificeert het schrijfsel van Geen Stijl als harteloze hufterigheid. Ook burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede reageert via Twitter en spreekt van 'een dieptepunt.'

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.