Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie valt twaalf panden in Enschede binnen, meerdere aanhoudingen

220509 politieinvallen enschede delden
In de Burgemeester Jacobstraat in Enschede zijn meerdere panden binnengevallen.
Beeld: News United / Dennis Bakker

De politie is vanochtend twaalf panden in Enschede en één in Delden binnengevallen. Hierbij zijn zes personen aangehouden. Dat meldt de politie via Twitter. Zij worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij hennepkwekerijen en deelneming aan een criminele organisatie.

In de Burgemeester Jacobstraat in Enschede zijn meerdere panden binnengevallen op verdenking van hennepteelt. Het onderzoek is een jaar geleden gestart door de politie. Ook aan de Lemselosebrink in Enschede was een inval. Daar zocht de recherche, met hulp van speurhonden, in het pand.

"Hennepteelt is de hoofdmoot. Daar zijn we op ingesprongen", zegt Arjan Derksen, chef recherche bij de politie. "Bij ondermijning criminaliteit hoort ook een vorm van witwassen, luxe goederen afpakken. Maar hennepteelt, het vervoer en invoer en het maken ervan, heeft onze hoogste prioriteit in ons onderzoek."

Bij de actie zijn ook medewerkers van de Dienst Speciale Interventies en Ondersteuningsgroepen betrokken. Volgens de politie kunnen de invallen zorgen voor enige overlast in de omgeving.

'Verder met onderzoek'

De politie meldt dat er 180 agenten bij de invallen van vandaag betrokken zijn. Derksen sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen en invallen zullen volgen.

"Op basis van wat we vandaag zien en aantreffen, kunnen we verder met ons onderzoek. Dat betekent niet dat dit einde onderzoek is. Het zou best kunnen zijn dat in de toekomst nog meer goederen bekeken zullen worden en nog meer ingezet wordt op ondermijning criminaliteit. In deze wijk of wijken hier in de buurt."

Delden

De inval in Delden was in een bedrijfsverzamelgebouw aan De Eiken. Wat de politie daar heeft aangetroffen en of er ook daar mensen zijn aangehouden, is niet bekend.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.