Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

'Maak het Euregio Bedrijvenpark in Enschede veiliger'

304396 download 113

Betere beveiliging, meer groen, meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en betere communicatie. Als het aan het bestuur van de stichting BIZ Euregio Bedrijvenpark ligt, wordt daar de komende vijf jaar op ingezet.

De meeste bedrijven op het oudste deel van het Euregio Bedrijvenpark tussen Enschede en Glanerbrug zijn voor invoering van een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dat blijkt uit een draagvlakmeting onder de ondernemers. Van 114 stemgerechtigden leverden 65 ondernemers hun stembiljet in. Daarvan waren er 49 voor en 16 tegen.

2018
De BIZ is per 1 januari een feit. Tot nu toe brachten alleen ondernemers die lid waren van de Vereniging Euregio Bedrijvenpark geld in het laatje, samen goed voor zo'n 8.000 euro per jaar. Van dit budget ging driekwart op aan beveiliging. Andere wensen konden niet of nauwelijks worden uitgevoerd.

Met de invoering van de BIZ kan een groot deel wel worden gerealiseerd, omdat nu alle ondernemers een financiële bijdrage leveren. Zij betalen naar gelang de hoogte van de WOZ-waarde van hun panden. "De ondernemers bepalen uiteindelijk gezamenlijk waarvoor het geld wordt gebruikt", zegt Mark van Mast, die de uitvoerende zaken op het park regelt.

Verscherpte beveiliging

Van Mast maakt er geen geheim van dat verscherpte beveiliging hoog op de prioriteitenlijst van het stichtingsbestuur staat. Dat kan in de vorm van cameratoezicht. "Het zou ook mooi zijn als we de vergroeningsprojecten kunnen uitbreiden", vullen de bestuursleden Jos Nijland en Belinda van Oenen aan. Nijland: "Stil zitten is het nieuwe roken. Als we het bedrijventerrein aantrekkelijker kunnen maken met meer groen, bloemen en wandelpaden, dan worden werknemers gestimuleerd om in de pauze even een stukje te gaan lopen."

Ook is het een wens van het bestuur om meer te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "We hebben een goede website nodig om mensen te werven en ons bedrijvenpark te promoten", zegt Van Mast. Het stichtingsbestuur gaat de komende periode een voorstel uitwerken en aan de leden voorleggen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.