Enschede

AUDIO Hier kun je Sinterklaas en zijn pieten zien in Enschede

Sinterklaas komt ook dit jaar op verschillende plekken in Enschede. Hierbij een overzicht. 1Twente sprak over de intocht in Enschede met Mark Jansen van het Sint Nicolaas Comité Enschede, beluister dit interview hieronder.

305951 sinterklaas enschede 1
De aankomst met de stoomboot in de haven is deze zaterdag om 11.00 uur. "Rond honderd pieten zijn dit jaar aanwezig", zegt Marc Jansen van het Sint Nicolaas Comité Enschede. Of ze een andere kleur hebben? "Nee, ze zijn weer zwart en bruin zoals elk jaar. Natuurlijk volgen we de discussie, maar er is voor ons geen aanleiding iets te veranderen aan de kleur van de pieten."

Na de ontvangst in de haven gaat de Sint samen met de Pietenband vanaf 12.45 uur door de binnenstad. Om ongeveer 13.45 uur wordt Sinterklaas bij het stadhuis verwacht.

Helmerhoek
De intocht in Helmerhoek is zaterdag 12.00 uur in het winkelcentrum aan de Kevelhamhoek. Van 14.00 tot 16. 00 uur is er in de gymzaal een feestje voor kinderen tot en met 8 jaar. Kaartjes zijn bij de Albert Heijn te koop.

Lonneker
De sint loopt zondag vanaf 15.00 uur van de Wegmanstraat naar het Dorpsplein. 's Ochtends lopen de pieten al door het dorp. Bij wie de flyer van de intocht (zie lonneker.nl) aan de deur hangt, bellen de pieten misschien aan.

Glanerbrug
Bij het Noaberhuus wordt de sint zaterdag om 14.30 uur ontvangen. Het feest aan de Schipholtstraat duurt tot 17.00 uur.

Boekelo
Het programma begint zaterdag om 12.30 uur op het Bleekerijplein. Vanaf 13.30 uur verwelkomen sint en zijn pieten alle bezoekers. Bij Eetcafé de Buren kunnen kinderen van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan de Pietendisco.

Stroinkslanden
De intocht begint zaterdag 25 november om 13:00 uur bij het Stroinkshuis aan 't Stroink. Om 13.45 is de sint bij het winkelcentrum. De intocht eindigt om 15.00 uur bij het Stroinkshuis. Daarna is er een Pietendisco.

Deppenbroek
De sint is zaterdag 25 november van 13.30 tot 15.00 uur in winkelcentrum Deppenbroek.

Wesselerbrink
Ook in de wijk Wesselerbrink is een intocht, dit jaar op zondag 26 november. De intocht begint om 12.00 uur bij Het Leunenberg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Annina Romita
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.