Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Robinson-Imke uit Enschede: Carlos en ik hebben geen relatie

308489 imke en carlos

Het houdt de kijkers van Expeditie Robinson al weken bezig: zijn Imke uit Enschede en Carlos uit Oldenzaal nu wel of niet een stelletje? De twee kandidaten zijn meermaals knuffelend in beeld gebracht, maar van een relatie is volgens de 25-jarige Imke absoluut geen sprake.

,,Nee, hoor. We hebben beiden een relatie en zitten zelfs met zijn viertjes in een groep op Whatsapp. Daar hebben we het vaak over dit soort geruchten, we kunnen er wel om lachen , vertelt de Enschedese aan deze site.

Goede band
Imke moest vorige week het Robinson-eiland verlaten, maar wist al vanaf het begin de gemoederen bezig te houden door haar goede band met Carlos. Zelfs nu ze niet meer in het programma te zien is, blijft hun vermeende romance een populair onderwerp op sociale media. Begrijpelijk, vindt Imke. ,,Ik snap wel dat mensen dat gaan denken als we zo in beeld worden gebracht. Maar ik ben van mijzelf al een type dat van knuffelen houdt, ik deed het net zo goed bij Marlé en Shelly , legt de verloskundige uit.

Maar hoe zit dat dan met die connectie tussen haar en Carlos? Daar kon niemand omheen. ,,We komen uit dezelfde buurt en zijn ook nog eens leeftijdsgenootjes. Het speelt natuurlijk ook een rol dat de kijkers maar een deel zien van wat er zich werkelijk op het eiland afspeelt , zo verklaart Imke. ,,Ik heb ontzettend mooie momenten meegemaakt, mooie gesprekken gevoerd en heb er ook veel mooie vriendschappen aan overgehouden, maar zoals ik al zei: dat ziet niet iedereen.

Vriendschappen
Eén van die bijzondere vriendschappen is dus die tussen haar en Carlos. Ze hebben zelfs een Whatsapp-groep in het leven geroepen om na te praten over hun ervaringen en momenten. ,,Daar zit mijn vriend en Carlos vriendin ook in. Natuurlijk krijgen wij die geruchten over onze verliefdheid ook mee. Maar we kunnen er met zijn allen om lachen. Een relatie tussen mij en Carlos? Nee, dat gaat niet gebeuren , benadrukt ze nogmaals.

De grove opmerkingen en geruchten op sociale media doen Imke, die naast haar huidige baan nog een tweejarige master voor meer medische verantwoordelijkheid volgt, niks. Ze is bestand tegen de kritiek, al vond ze het in het begin wel lastig om zichzelf zo bloot te geven op televisie. ,,Ik had mezelf voorgenomen om dicht bij mezelf te blijven. En dat is wel gelukt. Dat vertellen vrienden en familie me ook. En uiteindelijk gaat iedereen wat van je vinden. Het belangrijkste is dat ik mezelf nog in de spiegel kan aankijken. Dat kan ik , klinkt het zelfverzekerd.

Tactieken
Ook de tactieken van haar medespelers zijn op donderdagavond vaak het onderwerp van gesprek. Zo werd Imke vorige week flink in de maling genomen door Roeland, die eerder nog op het graf van zijn moeder zwoer om niet op haar te stemmen. ,,Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen tactiek, maar zoals Roeland het heeft gespeeld zou ik nooit kunnen. Dat is voor mij veel te persoonlijk , legt ze uit. ,,Hij verandert soms pijlsnel van gedrag en weet mensen te bespelen. Ik ben daar te principieel voor.

Ondanks haar abrupte einde aan Expeditie Robinson, heeft Imke vooral genoten van de strijd op het eiland. ,,De proeven zijn geweldig. Het was echt een fantastische ervaring. En als ze nog een keer gevraagd wordt voor een soortgelijk programma? ,,Als het echt bij me past, ja dan doe ik het. Vroeger keek ik vaak naar Peking Express, dat is wel iets voor mij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.