Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloër aangehouden voor slaan FC Twente-speler Vaclav Cerny

De politie heeft zaterdagavond een 31-jarige man uit Almelo opgepakt, voor het slaan van FC Twente-speler Vaclav Cerny. Op tv was te zien dat de aanvaller van de Enschedese club tijdens een opstootje een klap op zijn hoofd kreeg tijdens de derby tussen Heracles Almelo en FC Twente.

De man die Cerny sloeg zit vast op verdenking van mishandeling. Tijdens de wedstrijd gooiden supporters ook regelmatig plastic glazen gevuld met bier op het veld. Keeper Lars Unnerstall kreeg een shotglaasje tegen zich aan vanuit een Heracles-vak.

Aanhoudingen

De politie meldt dat er in Almelo rond de wedstrijd Heracles - FC Twente in totaal drie mensen zijn aangehouden. In de andere twee gevallen gaat het om iemand die vuurwerk gooide en iemand die agenten beledigde.

FC Twente-trainer Ron Jans sprak tegen RTV Oost al schande van de incidenten. "Cerny krijgt gewoon een klap van een toeschouwer. En ook Unnerstall werd bekogeld. Dat zijn dingen die gewoon niet kunnen", liet de oefenmeester weten.

Heracles-verdediger Justin HoogmA keurde het gedrag van de Almelose aanhang eveneens af. "De spelers moeten altijd veilig zijn op het veld. Dingen gooien of slaan, dat kan niet."

De beladen burenruzie tussen Heracles en FC Twente eindigde overigens in 1-1.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.