Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Kerstweekend in Enschede: Volkskerstzang, Circusfestival en Stadsherberg

314008 779960

Het is weekend! Dit weekend staat Enschede compleet in kerstsfeer. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Stadsherberg en kerst vieren tijdens de kerstmiddag in Enschede. Om ervoor te zorgen dat je dit weekend niets hoeft te missen, hebben we een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Stadsherberg
Deze zaterdag valt er nog van alles te beleven in het stadhuis, dat momenteel omgetoverd is tot de Stadsherberg van Enschede. Zo zijn er optredens bij het Ei van Ko en binnen kun je deelnemen aan workshops. De Stadsherberg is open van 14:00 tot 21:00 uur, de toegang is gratis.

Volkskerstzang
In de Jacobuskerk is deze zaterdag vanaf 16.30 uur de traditionele Volkskerstzang. Laat je bij de kerk verwelkomen door De Lonnekerblazers met hun midwinterhoorns. In de kerk treedt blazersensemble Wilhelmina uit Glanerbrug op. De zang wordt verzorgd door het mannenkoor uit Glanerbrug en het dameskoor Creedon. Wethouder Jurgen van Houdt vertelt het kerstverhaal. Toegang is gratis.

Circusfestival
De komende dagen kun je een bezoekje brengen aan het Circusfestival in Expo Twente. Je ziet hier de ene na de andere spectaculaire act, uit binnen- en buitenland. Er zijn niet alleen acrobaten en crossmotoren, maar ook treedt er een geit op. Er zijn voorstellingen om 13.00 en 16.15 uur, kijk voor het schema op www.circusfestival.com.

Kerstmiddag
Heb je zin om gezellig met familie of vrienden kerstmiddag in de kroeg te vieren? Kom dan zondag naar de Oude Markt in Enschede van 12:00 tot 23:00 uur, waar je terecht kunt in verschillende cafés om onder het genot van een drankje en een hoop gezelligheid kerstmiddag kunt vieren.

Lichtjesactie op oorlogsgraven
Een bijzondere herdenking op kerstavond. Wil jij een lichtje branden om oorlogsslachtoffers te herdenken? Kom dan deze zondag vanaf 17:00 uur naar de Oosterbegraafplaats aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Daar is een sobere plechtigheid waarbij iedereen welkom is. Vanaf de ingang kun je meelopen naar de graven waar de kaarsen worden aangestoken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.