Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Alcoholgebruik simuleren bij Grolsch 'beetje dom'

314045 Schermafbeelding 2017 12 20 om 190851

Dat een middelbare school in Enschede voor een anti-alcohol- en drugsproject is uitgeweken naar bierbrouwer Grolsch, valt niet bij iedereen in goede aarde. "Een beetje dom van de school", vindt Wim van Dalen, directeur van STAP: het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid.

"Bierbrouwers zijn slim in het creëren van een positief imago. Voor hen is dit een vorm van branding. Als zo'n leerling in de toekomst een biertje van Grolsch drinkt, denkt ie: oh ja, daar ben ik toen nog een keer geweest", aldus Van Dalen. "Een bierbrouwer bindt op deze manier mensen aan hun merk. Terwijl een school zo'n proef met een simulator ook op een andere plek kan doen."

Geen kwaad bewust
Een woordvoerder van Grolsch meldt dat het bedrijf is benaderd voor de samenwerking en dus niet zelf een uitnodiging heeft verstuurd. Verder verwijst hij naar het statement van het bedrijf in de uitnodiging aan de pers. "Alcohol in het verkeer, alcohol onder de achttien jaar, alcohol tijdens zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af", licht hoofd corporate affairs bij Grolsch Koert van 't Hof daarin toe.

"Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken. We ondersteunen de campagne Rijden Zonder Invloed dan ook van harte."

Meegeven
De school zelf gaf op voorhand in de persverklaring aan het vooral belangrijk te vinden dat leerlingen leren om verantwoorde keuzes te maken. "Als school dragen we een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we leerlingen meer meegeven dan alleen een regulier diploma", aldus locatiedirecteur Harald Huijssoon. "Deelname aan dit project is een mooie manier om hier actief invulling aan te geven."

Leerzaam
Een geschikte locatie of niet; de leerlingen steken er in ieder geval iets van op. Rabiël Yousef (18), die na kerst wil beginnen met rijlessen: "Volgens mij kun je niet rijden met drank en drugs op. Dat dacht ik voorheen al. Maar ik heb nu gemerkt hoe het is als je paddo's op hebt. Dat gaat echt niet."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.