Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Conflict over vervoer na duel FC Twente jaagt voetbalfans op kosten

314134 download51

,,Het was een duur voetbalavondje.'' Aldus FC Twente-supporters die door de vervoersproblemen woensdagavond de laatste trein misten. Ze moesten met de taxi of alternatief vervoer naar huis.

De fans zagen het probleem aankomen, toen de wedstrijd uitliep door verlenging en strafschoppen. De kraker eindigde een paar minuten voordat de laatste trein om 23.39 uur richting Hengelo zou vertrekken.

Ereronde
,,Veel fans gingen tijdens de penalty s al weg, maar dat wilden wij niet. Daarvoor was de wedstrijd te mooi. Wij zijn tot de ereronde gebleven en wilden daarna een taxi nemen , vertelt een fan uit Oldenzaal.

Een telefoontje naar Taxi Brookhuis wees uit dat dit bedrijf al zijn smartcabs al had ingezet. Dus werd een andere vervoerder gebeld. Die bracht de supporters naar huis. Volgens getuigen waren er veel meer bezoekers die alternatief vervoer moesten regelen. Een gevolg van een nieuwe dienstregeling waarvoor FC Twente de fans eerder deze week al waarschuwde.

Kosten
In het verleden verzorgde NS de dienstregeling. Die liet de laatste trein om 00.08 uur vertrekken vanaf De Grolsch Veste. Bij de nieuwe dienstregeling van Keolis/blauwnet vertrekt de laatste trein al om 23.39 uur.

Keolis en FC Twente liggen met elkaar in de clinch over wie op moet draaien voor de kosten van het vervoer in de late avond. Keolis verwijt Twente dat het de kans heeft gehad het vervoer goed te regelen, maar dat weigerde.

FC Twente-directeur Erik Velderman zei eerder deze week dat zolang deze dienstregeling van kracht is, de conclusie luidt dat bekerwedstrijden om 20.45 uur in het stadion niet wenselijk zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede . - Foto: Keolis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.