Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

NS besloot zelf tot inzet extra trein na wedstrijd FC Twente

314216 trein 18

De NS heeft woensdagavond alsnog een extra trein laten rijden om voetbalsupporters na de wedstrijd FC Twente-Ajax naar huis te vervoeren. Over de kosten gaat de NS nog met FC Twente in gesprek. Het kan niet zo zijn dat FC Twente niets betaalt , aldus een NS-woordvoerster.

Volgens de NS is woensdagavond in allerijl besloten een extra trein in te zetten, toen geconstateerd werd dat zich honderden voetbalsupporters op het perron van het station Kennispark bevonden. Het was op dat moment nog niet de bedoeling dat er een trein zou komen.

Strafschoppen
De NS en vervoerder Keolis op de lijn Enschede-Zwolle zijn het niet eens geworden met FC Twente over de verdeling van de kosten van een extra trein. Die zou nodig zijn voor het geval de wedstrijd door strafschoppen beslist zou moeten worden, want bij de nieuwe dienstregeling van Keolis/Blauwnet vertrekt de laatste trein vanaf Station Kennispark al om 23.39 uur.

Toen de wedstrijd inderdaad uitliep op strafschoppen, en de laatste trein van Keolis was vertrokken, besloot de NS alsnog een extra trein in te zetten. Alleen al vanuit het oogpunt van openbare orde is het onwenselijk dat zich op dat tijdstip nog honderden mensen op een perron bevinden , legt de NS-woordvoerster uit.

Vol
Dat zich nog mensen op perron bevonden was omdat de eerste honderden supporters nog de laatste trein van Keolis haalden, die een paar minuten later vertrok. Maar deze was op enig moment vol. Vervolgens werd door de NS op eigen initiatief besloten tot de extra trein voor de enkele honderden supporters die achterbleven. Deze trein reed van Enschede tot Deventer en stopte op alle tussenliggende stations. Daarna reed de trein als intercity door naar Utrecht, zodat ook Ajax-supporters nog thuis konden komen.

Staartje
Volgens de NS zal nog met FC Twente overlegd worden over de kosten. Daar zit nog wel een staartje aan. We gaan dit niet zomaar doen , aldus de woordvoerster. In principe zijn provincie en Keolis verantwoordelijk tot de dienstregeling en daarna is het, zeg maar, de vervuiler betaalt . FC Twente wil niet reageren op de aankondiging van de NS dat er nog een rekening volgt. We wachten wel af wat er komt , aldus woordvoerder Richard Peters van de voetbalclub.

Blij
De gemeente Enschede laat weten blij te zijn met het besluit van de NS om een extra trein te laten rijden. Volgens de gemeente is er op geen enkel moment sprake geweest van ordeproblemen.

Reizigers Oldenzaal
Voor voetbalsupporters uit Oldenzaal werd het een duur avondje. Zij kwamen niet meer thuis met de trein, doordat de laatste trein van vervoerder Keolis al was vertrokken. De kraker eindigde een paar minuten voordat de laatste trein om 23.39 uur richting Oldenzaal zou vertrekken.

,,Veel fans gingen tijdens de penalty s al weg, maar dat wilden wij niet. Daarvoor was de wedstrijd te mooi. Wij zijn tot de ereronde gebleven en wilden daarna een taxi nemen , vertelt een fan uit Oldenzaal.

Een telefoontje naar Taxi Brookhuis wees uit dat dit bedrijf al zijn smartcabs al had ingezet. Dus werd een andere vervoerder gebeld. Die bracht de supporters naar huis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.