Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Futuristische e-kartbaan opent in Enschede: 'Het zijn net mini-Tesla's'

314261 elektronische kartbaan

Na ruim 2 jaar kan er weer gekart worden in Enschede. En niet zomaar karten, maar futuristisch e-karten. Want karts die op bezine rijden zijn volgens directeur Peter Plantenga niet meer van deze tijd. "Wij rijden eigenlijk in mini-Tesla's."

Geen luidruchtige (en stinkende) karts, maar stille wagentjes scheuren vanaf deze week over de racebaan op het Go Planet-park in Enschede. De 435 meter lange baan is omgetoverd tot een hypermoderne route met licht- en geluidseffecten. De karts worden elektronisch aangestuurd en elke beweging wordt gemonitord via een app.

Acceleratie
"Geen gezwaai meer met vlaggen zoals vroeger. Mocht er iets fout gaan, dan zetten we alle wagentjes met een druk op de knop stil", licht directeur trots toe. Via dezelfde app worden de wagentjes ook opgevoerd. "Iedereen kan op zijn eigen niveau rijden. De maximale snelheid is 80 kilometer per uur, maar dat is voor echte pro's." De elektronische karts gaan niet alleen harder dan de 'ouderwetse' karts, maar accelereren ook sneller. "Ze gaan in enkele seconden van 0 tot 80 kilometer per uur."

Route
De route is hetzelfde gebleven als bij voorganger Go Planet Speedworld, maar heeft een nieuw 'jasje' gekregen. Plantenga: "De baan heeft een futuristisch thema. Er zijn lichtshows en bijpassende muziek."

Prijskaartje
Aan die flinke modernisering van de kartbaan, hangt ook een flink prijskaartje. Zo kosten alleen de karts al 15,5 duizend euro per stuk. En niet alleen in de baan, maar in het gehele pand is geïnvesteerd. De kartbaan maakt onderdeel uit van ZERO55, een zogenoemd Family Entertainment Center. Na een ritje over de kartbaan kunnen mensen onder meer ontsnappen uit de vele escaperooms of lasergamen.

Niet rendabel
De vorige kartbaan op dezelfde locatie, Go Planet Speedworld, sloot zo'n 2 jaar geleden omdat het niet meer rendabel was. "Ja, het is wel spannend", geeft Plantenga toe. "Maar de markt is groot en reikt tot ver in Duitsland. Ik heb er vertrouwen in." De ondernemer zet ook niet in op karten alleen. "Het is niet een kwartiertje karten en op naar huis. Wij bieden verschillende spellen aan zodat mensen zich hier een hele avond kunnen vermaken."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Annina Romita.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.