Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

PVV doet mee in Enschede, Hengelo, Almelo en Twenterand

314337 624181

De PVV zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart meedoen in dertig gemeenten. In Twente gaat het om Enschede, Hengelo, Almelo en Twenterand. Het voornemen om mee te doen in zestig gemeenten bleek niet haalbaar, zei partijleider Geert Wilders eerder al.

Wilders maakte het nieuws vanmorgen bekend. ,,Miljoenen Nederlanders kunnen op 21 maart stemmen op een partij die ook lokaal als enige echt opkomt voor onze cultuur, onze identiteit, onze vrijheid en dus tegen de islamisering. Die verstevigde basis gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Daar verheug ik mij op!"

De PVV zit op dit moment alleen in de gemeenteraden van Den Haag en Almere, maar dat moet tijdens de lokale verkiezingen op 21 maart veranderen. De partij doet - met uitzondering van Amsterdam - mee in alle grote steden. Toch gaat deelname in de voorgenomen zestig gemeenten niet lukken, kondigde Wilders al eerder aan in Utrecht.

Kandidaten
De kandidatenlijsten zullen op een later moment bekend worden gemaakt, laat de partij op zijn website weten. Inmiddels is wel bekend geworden dat Maurice Meeuwissen de nieuwe lijsttrekker wordt in Rotterdam. Zijn voorganger Géza Hegedüs, die vorige week werd gepresenteerd, moest al na één dag het veld ruimen, nadat bekend werd dat hij in extreemrechtse kringen verkeert. Een klap voor Wilders, omdat Rotterdam zijn 'eigen project' is.

Ook de lijsttrekker voor Emmen is vanmorgen bekendgemaakt. De 35-jarige jurist Tom Kuilder gaat daar de kar trekken, meldt RTV Drenthe. ,,Ik ben overtuigd aanhanger van de partij. Ik vond het tijd om niet langer aan de zijlijn te blijven staan, maar om me in te zetten om dingen te veranderen", aldus Kuilder. De PVV werd tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar de grootste partij in Emmen.

De volledige lijst:

Flevoland
Urk
Lelystad
Almere

Drenthe
Emmen

Noord-Holland
Den Helder
Zaandstad
Purmerend
Zandvoort

Zuid-Holland
Rotterdam
Den Haag
Zoetermeer
Nissewaard
Dordrecht

Overijssel
Enschede
Hengelo
Almelo
Twenterand

Gelderland
Arnhem

Groningen
Pekela
Delfzijl

Friesland
Achtkarspelen

Noord-Brabant
Rucphen
Den Bosch

Zeeland
Terneuzen
Tholen

Utrecht
Utrecht
Stichtse Vecht

Limburg
Venlo
Maastricht
Sittard-Geleen

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.