Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Deze 8 Enschedeërs waren in 2017 belangrijk voor de stad

314414 838088

De redactie van de Twentsche Courant Tubantia en 1Twente Enschede selecteerde bijzondere Enschedeërs die de stad in 2017 verder hielpen. In de jaarlijkse kerststal van Kinderboerderij Noord werden ze samengebracht. Ondernemers Denekamp stelde de kleding beschikbaar.

Jozef, Maria en Jezus: Jeroen Hatenboer, Daniëlle de Vries en Shane Sterken
De vier maanden oude Shane Sterken straalt in de kribbe en symboliseert het nieuwe begin liefdevol omringd door Daniëlle de Vries als Maria en Jeroen Hatenboer als Jozef. Danielle manifesteerde zich als moeder van De Bothoven die waakt over de leefbaarheid van haar wijk. Wethouder Jeroen Hatenboer loodste moeilijke dossiers als de bouw van de moskee en Hornbach door de gemeenteraad en zette de ontwikkeling van de Kop van de Boulevard en Ariensplein in gang.

De drie wijzen: Elisabeth Schwenzow, Rene Kreeft en Jeroen Jansen.
De meest oostelijke wijze is de Duitse Elisabeth Schwenzow. De voormalige directeur van de Euregio zorgde voor verbinding tussen Enschede en de Duitse grensregio en ontving daarvoor de gouden speld van Enschede. Naast haar gemeenteraadslid Rene Kreeft die samen met de burgemeester het vuurwerkdebat in Enschede voorbereidde en zich vooral bezig hield met de Stadsdialoog over dat gevoelige onderwerp. De derde wijze is Jeroen Jansen in rode kleding, voorvechter van duurzame energie en voorzitter van Enschede Energie.

Engel: Niels Veurink
Engel Niels Veurink staat model voor de krachtige ontwikkeling van stadsomroep 1Twente Enschede. Hij werd nationaal presentatietalent van de lokale omroepen.

Herders: Marijke ten Brugge en Rene Beunders
Marijke ten Brugge van Stadspromotie Enschede waakt over de aantrekkelijkheid van de stad. Haar organisatie verhuisde, haalde Duitsers naar de stad en maakte van het EK-vrouwenvoetbal een feestje. Waken doet ook Rene Beunders over arme Enschedeërs. De luis in de pels van iedereen die minder oog heeft voor die groep. 1Twente Enschede sprak met een aantal genodigden. Bekijk de video hierboven terug.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.