Verkeer
Stuur appje
Zoek

Directeur FBK-Games: 'Elke cent die we nu verdienen, stoppen we in het atletenveld'

20210316 hans kloosterman hengeloos peil FBK Still
Hans Kloosterman: "Er kunnen tienduizend mensen in. Als we dat aantal halen, is dat een record voor de FBK Games."
Beeld: 1Twente

Nog een kleine 7 weken te gaan tot de 41e editie van de FBK Games. Directeur Hans Kloosterman is blij dat hij en z'n mensen na de edities van 2020 (ging niet door) en 2021 (ging wel door, maar met een beperkt aantal toeschouwers) weer mogen uitpakken. De verwachting is dat een recordaantal bezoekers op maandag 6 juni zal genieten van topatletiek in het Hengelose FBK Stadion. Kloosterman is volgende week te gast in Hengeloos Peil.

Sifan Hassan

Toch weten die mensen nu nog niet wie er allemaal aan de start zullen staan. Vooralsnog zijn alleen Armand Duplantis en Femke Bol gecontracteerd. Kloosterman: "De onderdelen staan al wel op onze site en daaruit kan de echte liefhebber al wel het nodige opmaken. Zo staat er een 10.000 meter voor vrouwen op het programma."

En daar zal uiteraard Sifan Hassan aan de start moeten verschijnen. Kloosterman noemt haar naam echter niet: "We hebben naast Bol en Duplantis al de nodige wereldtoppers vastgelegd, maar met een aantal zijn we nog in onderhandeling. We hebben nog iets meer dan vijftig dagen te gaan tot de wedstrijd en dan is het niet slim om nu alle namen al naar buiten te brengen. Vanaf mei zullen we de rest van de namen presenteren." De kaartverkoop is volgens Kloosterman gebaat bij een gedoseerd 'name dropping'.

icon_main_info_white_glyph

Hengeloos Peil

De opnames van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, beginnen om 19.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.45 uur in de Hengelose bieb. Het programma is dinsdag 19 april live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl. Vrijdag 22 april is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Haile Gebrselassie

In mei zal ook duidelijk worden of het stadion uitverkocht zal geraken. "Het oude stadion was uitverkocht met zo'n negenduizend bezoekers. Dan hebben we het over de tijden dat Haile Gebrselassie er zijn wereldrecords liep, in de jaren negentig. Nu kunnen er tienduizend mensen in. Als we dat aantal halen, is dat een record voor de FBK Games."

Ellen van Langen zal blij zijn met een goede kaartverkoop. Zij gaat als mede-directeur over de invulling van het deelnemersveld en hoe meer kaarten er verkocht worden, hoe meer grote namen er aangetrokken kunnen worden. Kloosterman: "Stel dat we de komende weken richting die tienduizend bezoekers gaan, dan komt er ruimte om extra toppers aan te trekken. Een Olympisch kampioen bijvoorbeeld. Alles wat we nu verdienen, stoppen we het liefst direct terug in het atletenveld."

“De laagdrempeligheid van het evenement is een belangrijke meerwaarde, dus we blijven zorgen dat er voldoende interactie zal zijn tussen sporters en fans.”

Laagdrempelig

De FBK Games hebben de afgelopen twee moeilijke jaren weten te overleven dankzij partner Global Sports Communication (het bedrijf van atletenmakelaar Jos Hermes) en subsidie van de overheid: "Dat geld heeft ons er doorheen gesleept." Coronamaatregelen zijn er niet meer, maar Kloosterman geeft wel aan dat er sprake zal zijn van iets meer afscherming van de atleten van het publiek dan voorheen: "Toch zullen we dat niet overdrijven. De laagdrempeligheid van het evenement is een belangrijke meerwaarde, dus we blijven zorgen dat er voldoende interactie zal zijn tussen sporters en fans."

20210316 hans kloosterman hengeloos peil FBK Still
Lees ook
Hans Kloosterman: "Publiek bij de FBK Games is essentieel"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.