Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Weekend in Enschede: sportief bezig en genieten van muziek

Het eerste weekend van 2018 kun je sportief aan de slag. Er zijn twee winterwandelingen en een cross op Het Rutbeek. Muziek is er ook: een Snertconcert en een filmvertoning met orgelmuziek. Hierbij onze weekendtips.

Winterwandeling 1
Zaterdag houdt Stichting Lonnekerberg haar traditionele winterwandeling over de Lonnekerberg. De start is tussen 13.30 en 14.30 uur, dit keer vanaf het Dopplergebouw, Grefteberghoekweg 159. Uiteraard zijn de Lonnekerbloazers weer van de partij. Er is een bijkompunt onderweg met een verwarmende drank.

Winterwandeling 2
Ook bij wijkcentrum 't Volbert is het mogelijk een winterwandeling te maken, muzikaal ondersteund door het koor Intervocaal en de Vaneker Bloazers. Om 18.30 uur begint de wandeling vanaf het wijkcentrum aan de Magnoliastraat. Om 19.45 uur vertelt een verhalenverteller zijn verhaal, waarna er chocolademelk en gluhwein is. Klaas de Zee vertelt over deze winterwandeling in het 1Twente-interview hierboven.

Rutbeekcross
Begin het jaar direct met je goede voornemens en doe mee aan de Rutbeekcross, de zesde en laatste hardloopwedstrijd van de Twentse Cross Competitie. De loop begint om 10.30 uur bij Het Rutbeek. Loop de overtollige calorieën van de feestdagen eraf. Je kunt kiezen uit de lange cross (11 km), de korte cross (5,5 km), de minicross (2,8 km) en voor sportieve kinderen is er de kidscross.

Film met orgelmuziek
In de Grote Kerk op de Oude Markt is zondag om 14.30 uur de derde en laatste aflevering in de serie Liefde en Oorlog. Gijs van Schoonhoven speelt als begeleider van geluidloze films op het Van Damorgel. De film die vertoond wordt is Lucky Star, een Amerikaanse film uit 1929 onder regie van Frank Borzage. De film werd in Nederland uitgebracht onder de titel Gelukskinderen. De toegangsprijs is 12,50 euro, kinderen betalen de helft.

Snertconcert
Het traditionele Snertconcert van de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie (KEBH) is terug van weggeweest. Alle leden van de muziekvereniging laten van zich horen in het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan. Het concert begint zondag om 15.30 uur. Toegang is gratis en na afloop is er, uiteraard, snert voor iedereen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.