Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Omwonenden: wietplantage op plek schietpartij in Enschede

316866 pexels photo

De schietpartij waarbij zaterdagavond in Enschede een man gewond raakte, speelde zich vermoedelijk af in het softdrugsmilieu. Bij de plek waar het slachtoffer in zijn been werd geraakt, vond de politie even later namelijk een wietplantage. Dat zeggen omwonenden van de Assinklanden, waar het incident plaatsvond.

Ziekenhuis
De politie kreeg zaterdagavond een melding vanuit ziekenhuis MST. Daar zat een man op de eerste hulp met een schotwond in zijn been. Volgens bronnen had het slachtoffer een vrouw bij zich, die ook met hem naar het ziekenhuis is gegaan.

Toen de man de agenten vertelde wat er gebeurd was en dat in het pand mogelijk nog een slachtoffer was gevallen, viel een arrestatieteam van de politie de genoemde woning binnen. Er werd niemand gevonden. Wel vond het arrestatieteam een wietplantage, die volgens buren even later werd ontruimd.

Aanleiding

De politie is vervolgens ook nog op een ander adres in de wijk Stroinkslanden binnengevallen, maar daar is niets aangetroffen. Wie op de man geschoten heeft weten omwonenden niet. Waarom een pistool is gebruikt evenmin. De politie roept getuigen op zich te melden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Pexels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.