Verkeer
Stuur appje
Zoek
Woningbouw pixabay

Woningnood, FBK Games en de beste spellers in Hengeloos Peil

Het hoofdonderwerp van de eerstvolgende editie van Hengeloos Peil is de woningnood in Hengelo. Er zijn bouwplannen genoeg, maar veel van die plannen hebben te maken met vertraging. Hoe trekt Hengelo dit vlot? Verder in de uitzending aandacht voor de FBK Games en het Groot Hengeloos Dictee. De opnames zijn op dinsdag 19 april vanaf 19 uur in de bieb. Publiek is welkom.

Wethouder en Welbions

We openen met wethouder Bas van Wakeren en Welbionsdirecteur Harro Eppinga. Zij schuiven aan om te praten over de woningnood en de Hengelose bouwambities. Vrijwel elke doelgroep heeft te maken met de overspannen woningmarkt. Wat doet de gemeente hieraan en wat is de rol van de woningcorporatie? Aan tafel ook mensen die een woning zoeken. Wat hebben ze allemaal al geprobeerd en wat vinden zij dat er moet gebeuren?

20210316 hans kloosterman hengeloos peil FBK Still
Hans Kloosterman, directeur van de FBK Games, is een van de gasten in Hengeloos Peil.
Beeld: 1Twente
icon_main_info_white_glyph

Gasten zijn welkom

De opnames van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, beginnen om 19.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.40 uur in de Hengelose bieb. De presentatie van is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Henk ten Harkel. Het programma is dinsdag 19 april live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl. Vrijdag 22 april is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

FBK Games

Verder aan tafel Hans Kloosterman. Die heeft als projectontwikkelaar ongetwijfeld een mening over de wooncrisis, maar is tevens directeur van de FBK Games. Deze atletiekwedstrijd wordt voor het eerst in jaren voor volle tribunes gehouden. Enerzijds omdat we niet langer met corona te maken hebben én anderzijds omdat Nederland een fiks aantal toppers heeft, die graag laten zien dat ze zich met de rest van de wereld kunnen meten. Denk aan Femke Bol, Lieke Klaver, Sifan Hassan en Nadine Visser.

Dictee

Het derde gesprek wordt gevoerd met een van de winnaars van het Groot Hengeloos Dictee en iemand namens Hengelo Leest, de organisatie die deze eerste editie op donderdag 14 april verzorgt. Wie maakt de minste fouten in de door Jaap Scholten geschreven tekst? We hopen hem of haar op dinsdag 19 april te verwelkomen in de bieb.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.