Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

ChristenUnie Enschede wil manifest voor wekelijkse koopzondag niet tekenen

320718

Ondernemers van het Woonplein en Intratuin en de ChristenUnie zijn elkaar genaderd over een wekelijkse koopzondag. Er is een convenant opgesteld, maar de ChristenUnie wil dat niet tekenen.

Niets staat het snel invoeren van een wekelijkse koopzondag nog in de weg. Dat zou je kunnen concluderen na de intensieve gesprekken die winkeliers van het Woonplein en Intratuin hebben gevoerd met de ChristenUnie (CU), bewaker van de zondagrust. De winkeliers en de CU zijn elkaar flink genaderd: koopzondag vanaf 13 tot 17 uur en geen verplichting voor medewerkers om op zondag te werken. De CU onderschrijft de visie van de winkeliers dat een wekelijkse koopzondag noodzakelijk is vanwege de concurrentie in andere gemeenten.

Manifest
Die standpunten zijn vastgelegd in een convenant. De CU voelt zich echter niet verplicht het manifest te ondertekenen. CU-gesprekspartner Henri de Roode: "Het is een manifest van de ondernemers. De huidige situatie hoeft wat ons betreft in deze raadsperiode niet te veranderen. Die discussie moet worden gevoerd op politiek niveau."

Volgens Woonplein-ondernemer Joost Tiemersma is het convenant wel degelijk door alle gesprekspartners samen opgesteld. "Het is niet ons convenant, maar van ons alle drie samen. Het is zelfs aan de achterban van de Christenunie voorgelegd."

Ook Rob Hanken van Intratuin bevestigt dat de CU mede-verantwoordelijk is voor de inhoud van het stuk. Ondertekening door de CU had het coalitieakkoord opengebroken. Coalitiepartner CU hield vier jaar geleden tijdens de coalitieonderhandelingen een wekelijkse koopzondag tegen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.