Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Beatrix 80: "Ze was zo goed, leefde zo met die mensen mee"

321648 626789

Prinses Beatrix viert vandaag haar tachtigste verjaardag. Als koningin en als prinses is ze vaak in Twente geweest. Niet alleen bij feestelijke gebeurtenissen, maar ook bij minder mooie momenten, waarop ze troost kon bieden.

De dag na de vuurwerkramp in Enschede, bezocht Beatrix het rampgebied en troostte ze de slachtoffers in de Diekmanhal. Tubantia-journalist Angelique Kunst was daar per ongeluk bij, zo vertelde ze woensdag in de Ochtendshow van radiozender 1Twente. Ik had de opdracht om Jan Mans, de toenmalig burgemeester, de hele dag te volgen. Ik kreeg de tip dat hij in de Diekmanhal was. Op een gegeven moment zag ik Jan Mans, met een clubje mensen. Ik liep ernaartoe en toen stond er een mevrouw naast Jan Mans. Ik kijk en ik denk: oh shit, dat is de koningin . Even later hoorde Kunst van Mans dat er geen pers bij dit bezoek aanwezig mocht zijn, maar dat ze mocht meelopen als ze haar mond maar hield.

Kunst is nog steeds onder de indruk van de rol van Beatrix die dag. Ze was zo goed, leefde zo met die mensen mee. Je kon merken dat het de mensen goed deed, dat de koningin aandacht voor ze had. Toen ze de Diekmanhal weer uit liep, was de schouder van haar mantelpakje drijfnat van de tranen. Haar bezoek deed de mensen zo goed.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.