Enschede

Twee ongelukken dicht bij elkaar in Enschede met grote schade

Kort nadat er aan het begin van de avond een grote ravage was ontstaan op de Volksparksingel in Enschede, is was er rond kwart voor acht chaos op de Pathmossingel, 100 meter verderop.

322275 320270 politie 2 150 1
Een auto botste daar met hoge snelheid op twee geparkeerde auto's. De auto vloog in brand. Omstanders konden de brand blussen. De brandweer heeft na de aanrijding nacontrole uitgevoerd. De bestuurder nam na de aanrijding de benen. De gewonde bijrijdster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de aanrijding. Alle auto's moesten door twee slepers worden afgevoerd. De weg was enige tijd deels afgesloten voor het verkeer.

Volkspaksingel
Ruim een uur eerder ontstond er op de Volsparksingel, ter hoogte van de tennisbanen in het park, ook grote materiële schade. Een auto raakte op het wegvlak tussen de Pakweg en de Westerval van de weg, vloog over de stoep, schampte een muur en vloog vervolgens weer de rijbaan op. De muur vormde de omheining van de vroegere school De Werkhaven, die al vele jaren dienst doet als atelier voor kunstenaars. Op het genoemde stukje Volksparksingel gebeuren regelmatig ongelukken, vaak door te hard rijden.

Wiel kwijt
De muur heeft grote schade opgelopen als gevolg van de aanrijding. De auto raakte een voorwiel kwijt en moeste worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De Volksparksingel was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.