Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Twents feestje bij première 'Fiddler on the Roof'

326189 download 188

De cabaretiers Herman Finkers, Thijs Kemperink en André Manuel waren woensdagavond bij de vele genodigden op de Twentse première van Fiddler on the Roof . De musical staat liefst twee weken in het Wilminktheater. Naar schatting tienduizend theaterliefhebbers gaan de voorstelling bezoeken.

Bij de feestelijke première gingen alle gasten over de rode loper naar binnen. De foyer was speciaal ingericht in de sfeer van Anatevka , het Oosteuropese dorpje waar zich het verhaal afspeelt. Leerlingen van Kaliber brachten jiddische muziek in de foyer. Directeur Judith Hartman bood de cast een Twentse krentenwegge aan. Hoofdrolspeler Thomas Acda (Tevje) en andere leden van de cast kwamen na afloop naar het theatercafé voor een ontmoeting met het publiek.

Miryanne Bonenberg (13), Dagmar Hobma (14) en Sophie ter Harmsel (14) mochten met hun familie de galavoorstelling bijwonen. De jonge violistes uit Enschede wonnen met hun vertolking van 'Als ik nou eens rijk was' een 'Fiddler' wedstrijd van De Twentsche Courant Tubantia. Ze mochten poseren op het dak van het theater en hadden woensdag na afloop van de voorstelling een ontmoeting met Robert Baba van het ensemble.

Het Wilminktheater is met enkele andere grote theaters in Nederland nauw betrokken bij de productie en financiering van de musical. Directeur Edwin van Balken (Stichting Theateralliantie) was aanwezig bij de Twentse première.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Dolf Ruesink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.