Hengelo

Glenn Dedecker (LokaalHengelo) “Wij zitten er voor de inwoners en niet voor een wethouderspostje”

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Glenn Dedecker van LokaalHengelo.

Verkiezingsthema's

LokaalHengelo heeft de laatste anderhalf jaar flink de handen uit de mouwen gestoken. Het verkiezingsprogramma is niet in een of ander vergaderkamertje tot stand gekomen: De mensen van LokaalHengelo zijn de wijken ingedoken en hebben thema’s opgehaald die leven bij de inwoners. “Ons programma is gemaakt voor én door Hengeloers”, zegt lijsttrekker Glenn Dedecker. “Dat zijn de prioriteiten die wij hebben meegekregen.”

De energietransitie is één van die thema’s, maar die werd niet als belangrijkste thema genoemd. “Er zijn verschillende thema’s die aangereikt zijn door onze inwoners waaronder de binnenstad, verkeersveiligheid, directe democratie, afval en wonen. Vooral de binnenstad werd vaak genoemd."

Glenn Dedecker 1 Ernst Bergboer
Glenn Dedecker (LokaalHengelo) “Wij zitten er voor de inwoners van Hengelo en niet voor een wethouderspostje.” © Ernst Bergboer

Meer reuring in de binnenstad

“We zijn voor het wegwerken van leegstand in de binnenstad. Er moet meer reuring komen en meer activiteiten, maar niet noodzakelijk door meer woningen. We moeten inzetten op citymarketing, meer evenementen en kleinschalige andersoortige kleine winkeltjes. Zet desnoods kunst in de etalages.”

Dedecker vindt dat Hengelo van zijn eigen kracht moet uitgaan. Dat betekent niet teveel kijken naar steden als Almelo en Enschede: "Wij moeten een gezonde ambitie hebben en de stad voorop zetten in die ambitie.”

Zeven zetels

De partij gaat de verkiezingen woensdag met veel vertrouwen tegemoet. Dedecker denkt dat LokaalHengelo goed zal zijn voor zeven zetels en de grootste partij wordt. Zelf heeft hij geen ambitie om wethouder te worden. “Wij als kandidaat-raadsleden zitten er voor de inwoners van Hengelo en niet voor een wethouderspostje of een politieke carrière.”

De voorman van Lokaal Hengelo wil nu nog niet vooruitlopen op een mogelijk coalitie met andere lokale partijen mocht het zover komen. “Alle lokale partijen moeten hun eigen campagne voeren. Op een moment dat de kiezer de kaarten heeft geschud, dan zullen we daarover nadenken."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.