De afgelopen weken zijn we in gesprek gegaan met verschillende inwoners over wat zij belangrijk vinden voor hun wijk. De nieuwste afleveringen vind je hieronder, maar je kunt ook de volledige serie luisteren via Spotify en Google podcasts.
Gasloos Twekkelerveld
Twekkelerveld is de eerste wijk in Enschede die van het gas af moet, het liefst in 2030. Wat moet er gebeuren om dit te halen? En is het überhaupt mogelijk? We spraken erover met Boudewijn Timmermans van bewonersplatform Twekkelerveld.
Samenleven in Deppenbroek
Geef Deppenbroek een buurthuis! Dat is de boodschap van vrijwilligerswerker Kees Boot. Volgens hem zou dat onder andere helpen om individualisering en zwerfafval in de wijk tegen te gaan. Met bewonersinitiatief en buurthuis Beien is al een goede start gemaakt, maar alles wat daar gebeurd wordt betaald door bewoners zelf. Boot vind dat de gemeente ook meer moet doen.
Petitie Zwembad De Brug
Als je het over Glanerbrug hebt, dan springt één thema voor de komende vier jaar eruit: Zwembad De Brug. Rond de vorige verkiezingen werd het zwembad gesloten, maar er gaan steeds meer geluiden op die pleiten voor een heropening. Eerder al spraken we Coen Nijhuis van de Dorpsraad Glanerbrug over een petitie die hiervoor werd opgestart. In deze aflevering vertelt hij hoe massaal deze getekend is.
Armoede bestrijden in de Wesselerbrink
De Wesselerbrink wordt in de volksmond ook wel de Wesselerbronx genoemd.. Een koosnaam, maar er zit ook waarheid in. Het is een van de armste wijken van de stad en er wonen relatief veel mensen die het niet altijd even makkelijk hebben in het leven. Initiatieven als werkgroep Elim zetten zich in om de armoede te bestrijden, zij delen bijvoorbeeld voedselpakketten en kleding uit. We spraken met de voorzitter van de werkgroep, Gerrit Beking. Hij pleit voor het in stand houden én verbeteren van de goede samenwerking tussen wijkraad, politie, welzijnswerk, winkelcentrum en organisaties. En we spraken met Gijs Pols, medewerker van Het Front. Hij vertelt over kinderwerk in de Wesselerbrink.