Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Weinig leerlingen in stemhokjes op ROC in Enschede

332286 stemmen 3

Het loopt woensdagmorgen niet storm bij de stemhokjes in de grote hal van het ROC. Nee, het is niet zo druk", zegt voorzitter Lia Reemer van het stembureau. Eerlijk gezegd hadden we op meer leerlingen gerekend."

Stemmen op school, dat kan deze woensdag ROC van Twente aan de Wethouder Beversstraat in Enschede, waar de gemeente een stembureau heeft ingericht. Dat moet de drempel voor jongeren verlagen om hun stem uit brengen. Het stembureau staat open voor alle stemgerechtigden, maar de gemeente heeft het vooral bedoeld om mbo-studenten te bereiken.

Stempas vergeten
Die maken echter slechts mondjesmaat gebruik van hum stemrecht en de stemhokjes op school. Een aantal meldt zich bij het stembureau, maar mag niet stemmen omdat de stempas thuis ligt.

Burgerschap
Docent Thea Ottink zegt blij te zijn met het stembureau op school. Ik vind het geweldig." Net als haar collega's heeft ze in de lessen burgerschap veel aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen zit nou eenmaal totaal niet in de belevingswereld van pubers. Doordat je het stembureau in school haalt, zien leerlingen ook echt mensen binnenkomen en stemmen. Het is niet langer een ver-van-mij-bedshow."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.