Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Opvallend veel jongeren stemmen in Enschede

332329 download 1 69

In het stadhuis in Enschede loopt het lekker door. Om 16.00 uur zijn er al 700 stemgerechtigden langs deze stembus geweest. Het drukste moet nog komen, dat is na het avondeten , aldus voorzitter van het stembureau Cor Tuinbeek.

Het valt me op dat er heel veel jongeren zijn komen stemmen vandaag, dat was in voorgaande jaren eigenlijk nooit zo , vertelt Tuinbeek. Met drie man zitten ze achter de bureaus, met veel plezier. Het loopt lekker door, we hebben eigenlijk geen rustig moment.

Drukte
Van 07.00 uur vanochtend tot 21.00 uur vanavond keuren ze stempassen en geven ze de biljetten uit. Ieder mogen ze in totaal twee uur weg zijn van het bureau. Dit is een van de leukste stembureaus, heel Enschede komt hier. Je ziet heel veel bekende gezichten. Mensen die hier helemaal niet wonen, maar aan het winkelen zijn of die werken in de binnenstad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Kim Jansen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.