Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Enschede scoort slecht met toegankelijkheid stembureaus voor mindervaliden

332387 327748 659464 1

Enschede scoort slecht als het gaat om de toegankelijkheid van de stembureaus voor mensen met een beperking.

Dat blijkt uit een woensdagavond gepresenteerd overzicht van de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen, die alle stembureaus in Nederland in beeld bracht. De gemeenten zijn verplicht om minimaal 25 procent van de stemlocaties toegankelijk te maken voor mindervaliden.

Beperking
Alleen Enschede en Edam-Volendam blijven volgens de Groningse onderzoekers onder deze norm. In 215 gemeenten zijn alle stembureaus toegankelijk voor mensen met een beperking, aldus de Rijksuniversiteit Groningen.

Burgemeester
Voor burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede zijn de uitkomsten van het onderzoek nieuw. We hebben zo'n beetje dezelfde stembureaus als vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen en mij is niet bekend dat er toen klachten over de toegankelijkheid zijn binnen gekomen. Maar we gaan ongetwijfeld naar dit onderzoek kijken en als er mogelijkheden voor verbeteringen zijn, zullen we dat zeker in gang zetten."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.