Hengeloos Peil
1Twente

Hengelose lijsttrekkers twee avonden met elkaar in debat op tv bij 1Twente

De vijftien politieke partijen die in Hengelo meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen dinsdag 8 maart met elkaar in discussie tijdens het 1Twente Hengelo Lijsttrekkersdebat in Bibliotheek Hengelo. De opnames daarvan zijn vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart te zien op tv bij 1Twente. Beide avonden van 22.00 tot 23.00 uur.

Lijsttrekkersdebat hengelo 2022 FOTO emile urban 1twente
Een goedgevulde Hengelose bieb tijdens het 1Twente Hengelo Lijsttrekkersdebat. © 1Twente

Speciale editie Hengeloos Peil

1Twente-presentatoren Niels Veurink en Henk ten Harkel geven de partijen alle ruimte om hun belangrijkste standpunten voor het voetlicht te brengen en met elkaar in discussie te gaan tijdens deze speciale editie van Hengeloos Peil.

Windmolens en vluchtelingen

Vrijdagavond zitten aan tafel PVV, GroenLinks, BurgerBelangen, VVD, CDA en Hengelose Burgers en gaat het onder meer over afval, windmolens, buurthuizen en de opvang van vluchtelingen.

icon_main_info_white_glyph

Ik Teken voor 80

Met de naam 'Ik teken voor 80' sprak 1Twente Enschede bij de vorige verkiezingen de ambitie uit om 80% van de Enschedeërs naar de stembus te krijgen. 1Twente Hengelo sluit zich daar dit jaar bij aan. Die 80% zal ongetwijfeld niet gehaald gaan worden, maar het tekent in elk geval de ambitie van de omroep om zoiets belangrijks als lokale verkiezingen onder de aandacht te brengen van de mensen uit Hengelo en Enschede.

Woningnood en participatie

Zaterdag zijn het PvdA, ChristenUnie, SP, D66, Pro Hengelo, Lokaal Hengelo, FvD, R3 en Jezus Leeft. Die avond gaat het onder meer over de woningnood, de betrokkenheid van Hengeloërs bij het gemeentelijke beleid en de fietsveiligheid.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.