Hengelo

Mitchell Boers (VVD Hengelo): 'Regeren met PVV wordt lastig, met FvD onmogelijk'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Mitchell Boers, lijsttrekker van de VVD Hengelo.

Zorgen

Dat de VVD op landelijk niveau daalt in de peilingen baart hem zorgen. Mitchell Boers hoopt dan ook dat de Hengelose kiezer ziet dat de VVD Hengelo de laatste 4 jaar - de partij zat de afgelopen periode voor het eerst sinds jaren weer in het college - goede dingen heeft gedaan voor de stad: "Hopelijk zien de mensen dat én gaan ze daarvoor hun waardering uitspreken bij de komende verkiezingen."

'We gaan voor meer dan 6 zetels'

De partij zit met 6 mensen in de gemeenteraad en is daarmee de grootste fractie, omdat Pro Hengelo halverwege de rit het muitende raadslid Herbert Capelle kwijtraakte. Boers durft te dromen en verwacht dat de VVD dit keer op eigen kracht de grootste wordt: "Ja, we gaan zeker voor meer dan 6 zetels."

icon_main_info_white_glyph

Lector in de Lambertus

Mitchell Boers (28) werd op zijn 17e lid van de VVD en twee jaar later bestuurslid, van zowel de VVD als de JOVD, de jongerentak van de partij. Sinds 4 jaar zit hij in de raad met onder meer de portefeuilles verkeer en vervoer, sociaal domein en onderwijs. Hij geeft geschiedenisles op het Stedelijk Lyceum in Enschede en is bezig met de afronding van zijn master in geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vrijgezel Boers is in z'n vrije tijd graag onder familie ('Ik ben de zeer trotse oom van Twice (2 jaar) en Junayra (1 maandje oud). Dat zijn mijn kindjes") en vrienden. Hij gaat graag naar de bioscoop, is dol op gamen en droomt van een reis naar de Verenigde Staten van Amerika. Als vrijwillig lector bij parochie De Goede Herder verzorgt hij iedere maandagochtend een dienst in de Lambertusbasiliek.

PVV en Forum voor Democratie

Op de vraag of de VVD zou willen samenwerken met PVV of FvD mocht de verkiezingsuitslag daar om vragen, twijfelt Boers: "Wij sluiten nooit een partij op voorhand uit, maar van de lokale standpunten van FvD weten we nog niks (in elk geval niet ten tijde van dit gesprek, red.) en hoewel we het op veel vlakken eens zijn met de PVV, zijn we het ook op een aantal punten pertinent oneens. "

Naschrift: enkele dagen na dit Vragenvuur laat Boers, net zoals veel andere Hengelose lijsttrekkers, weten niet met FvD Hengelo te willen samenwerken, mocht de partij in de raad terechtkomen. Dit nadat bekend is geworden dat de lijsttrekker van die partij, Brian Geertshuis, in 2021 uitspraken heeft gedaan die bij het gros van de Hengelose politiek in verkeerde aarde vallen. Zie onder:

Mitchell Boers 1 Ernst Bergboer
Mitchell Boers geeft geschiedenisles op het Stedelijk Lyceum in Enschede en is bezig met de afronding van zijn master in geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.