Hengelo
Sport
Voetbal
Amateurvoetbal

Hengelo's Auni-Toernooi heeft niets te duchten van corona of Eunice

De 36e editie van het jaarlijkse Auni-Toernooi is afgelopen zaterdag gewonnen door Posof uit Hilversum. Zaterdag was de Hilversumse ploeg te sterk voor Team Potlood uit Steyl bij Venlo. Het toernooi kon eindelijk weer plaatsvinden, hoewel storm Eunice nog even voor samengeknepen billen zorgde.

Kampioen FC Posof1
De 36e editie van het jaarlijkse Auni-toernooi is afgelopen zaterdag gewonnen door Posof uit Hilversum. © Auni Toernooi

El Ninios

FC Posof, de verliezend finalist van de 35e editie eind 2019, kwam versterkt naar Hengelo. Het team was aangevuld met de twee topspelers Kemal Gezer en Burak Ozdemir van de kampioen van de 35e editie, El Ninios uit Amsterdam.

'Opgelucht'

Naamgever en oprichter van het toernooi Auni Kandemir is blij: "We waren als organisatie bijzonder opgelucht dat we eindelijk weer van start konden gaan met ons toernooi. Vorig winter kon het toernooi niet doorgaan vanwege corona en ook afgelopen winter was er nog niets mogelijk. Gelukkig is er nu zoveel versoepeld dat het zaterdag weer kon."

icon_main_quote_red_glyph

"Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar ons vertrouwde moment tussen Kerstmis en oud en nieuw."

Auni Kandemir

Storm

Het had niet eens zoveel gescheeld of ook door deze februari-editie zou een streep zijn gegaan. Storm Eunice hadden ze er op zaterdag niet bij kunnen hebben, maar gelukkig was ie voldoende gaan liggen. "Bij een storm op de toernooidag hadden we ingegrepen", vertelt Kandemir: "Dan hadden we het afgeblazen. De gezondheid van publiek en deelnemers is belangrijker.”

icon_main_info_white_glyph

It's all in the family

De aftrap van het toernooi werd voor de tiende keer achtereenvolgende keer verricht door Emre Kandemir, de 17-jarige zoon van de naamgever van het toernooi Auni Kandemir. Vanaf nu neemt z'n 11-jarige zusje Rana het over. Emre nam zelf de aftrap tien jaar geleden over van zijn oudere zus Sude, die op haar beurt de aftrap toen tien keer had verricht. Haar eerste aftrap was in het jaar 2002, toen ze 11 maanden was.

3G-coronacheck

Hoewel er al weer veel mogelijk was (er kon gevoetbald worden en publiek was welkom), werd er bij de ingang van de sporthal uiteraard wel nog de 3G-coronacheck uitgevoerd. Kandemir: "Vanwege de situatie hadden we als organisatie al vroegtijdig besloten voor een wat compacter toernooi dan anders. En de datum in februari was voor ons natuurlijk ook erg wennen. Want onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar ons vertrouwde moment tussen Kerstmis en oud en nieuw."

Prominenten

Volgens de organisator was het spel zoals altijd van hoog niveau en over de belangstelling van het publiek was hij ook dik tevreden: "Ook dit jaar waren er vele prominente spelers te bewonderen, die elders spelen bij een betaaldvoetbalorganisatie of in de top van het amateurvoetbal of op hoog niveau futsallen."
De 37e editie van het Auni-Toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 7 januari 2023.

icon_main_info_white_glyph

Ranglijst

Van de 16 teams die deelnamen aan het toernooi kwamen de volgende 12 teams tot de tweede ronde of verder. De volgorde hieronder is tevens de einduitslag:

1. FC POSOF uit Hilversum, 2. TEAM POTLOOD uit Steyl, 3. BOTAFOGO uit Haaksbergen, 4. ATIK uit Apeldoorn, 5. BEYDILLISPOR uit Utrecht, 6. FC HARDERWIJK uit Harderwijk, 7. TEAM ENSCHEDE uit Enschede, 8. OOSTERVELD uit Enschede, 9. FAVELA BOYS uit Düsseldorf (Dld.), 10. HOOGHAGEN UNITED uit Hengelo, 11. PRESTON PALACE 2 uit Almelo en 12. PRESTON PALACE 1 uit Almelo


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.