Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Wouter (19) wint wereldticket, nu nog een paspoort

339086 wouter smit wint prijs

Hij begon naar eigen zeggen helemaal te 'shaken' bij het goede nieuws: Wouter Smit (19) uit Enschede won vrijdag de Q world tour 2018. Volgende maand al gaat ie op wereldtournee langs 9 steden.

Waar hij de day after druk mee is? Heel veel appjes beantwoorden, én een paspoort aanvragen. Want die heeft Wouter Smit (19) nog helemaal niet. "Ik heb wel een ID-kaart, maar die is niet geldig buiten Europa. Het verste dat ik tot nu toe geweest ben is Kroatië, daar komen een paar mooie plaatsen bij."

Een understatement, aangezien de Tukker een wereldreis won langs 9 wereldsteden. In die plaatsen in onder meer Australië, Hong Kong, Chili en Amerika mag ie ook nog eens naar concerten van de grootste artiesten ter wereld. Vrijdagmiddag hoorde Wouter het goede nieuws live op de radio bij Q-Music. De Q world tour wordt jaarlijks verloot op de zender, maar nog nooit was het reispakket zo uitgebreid als deze editie.

Shaken
Wouter vertelt: "Er deden tienduizenden mensen mee, maar we haalden met 860 deelnemers de finale. Toen kreeg je steeds quizvragen over muziek. Dat ging goed, op het laatst waren we nog met zijn zessen over. Opeens zag ik vrijdag op de app niemand meer staan, behalve mijn naam. Een minuut later ging de telefoon en was ik live op de radio. Het ging zo snel, ik zat helemaal te shaken. Maar echt beseffen doe ik het nog niet."

De Enschedeër, geboren en getogen op Zwering, werd wakker met hoofdpijn de volgende dag. Van de 'leuke kopzorgen' over zijn reis. "Ik studeer bedrijfskunde op Saxion, ben nu vooral gefocust op dingen regelen. Maar als ik straks in het vliegtuig zit komt het moment wel dat ik denk: heb ik dit écht gewonnen? En ik vind het ook gewoon heel spannend een maand van huis weg te gaan."

Voordat ie het weet is het al zover: al 12 mei staat de eerste vlucht naar Hong Kong op de planning. Een kleine maand en 9 wereldsteden later keert Smit terug op Nederlandse bodem. Naast de reis worden de hotels (4 sterren of hoger) geregeld en betaald, is er overal vervoer en krijgt ie 1000 euro zakgeld mee. De concerten die hij bezoekt zijn onder meer van Ed Sheeran, Justin Timberlake, P!NK, Harry Styles en Bruno Mars. Bovendien mag hij iemand naar keuze meenemen. Dat wordt z'n vriend Sam uit Maastricht, die hij kent van Pinkpop.

"Gelukkig valt het allemaal te regelen zo op de korte termijn, ook met de studie. De reis valt precies tussen mijn tentamens in. Maar anders was ik natuurlijk ook gegaan. Dit avontuur wil ik voor geen goud missen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.