Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Kersverse gedecoreerden uit Enschede in zonnetje gezet met ontbijt

340340 Whats App Image 2018 04 27 at 115940

Bijna 200 Enschedeërs waren vrijdag aanwezig in het stadhuis voor een koninklijk ontbijt. Onder hen bevonden zich ook acht van de twaalf Enschedeërs die donderdag een koninklijke onderscheiding ontvingen.

De ochtend werd muzikaal afgetrapt. Na een eerbetoon aan de recentelijk overleden Zweedse DJ Avicii van artiest Esther Withaar werd onder leiding van Onno van Veldhuizen het Wilhelmus ingezet. Naderhand pakte de burgemeester de gelegenheid aan om de kersverse ridders en leden van de Orde van Oranje Nassau in het zonnetje te zetten.

ReactiesDanny de Vries (45), jarenlang vrijwilliger bij de Oranjevereniging van Enschede en sinds donderdag 'ridder', kan het nog niet bezinnen. "Ik word nog emotioneel als ik eraan terug denk. Dit is zo heftig". Ook voor Cootje Wiggers-Hofstra (77) kwam haar lintje als donderslag bij heldere hemel. "Ik mocht invallen voor iemand die niet meer kon komen, maar dit had ik nooit verwacht."

Voor het tweetal Jeroen Verhaak (69) en Henk Heegen (75) was een ingenieuze smoes bedacht. "Mij was verteld dat Jeroen een lintje zou krijgen, en vice versa", lacht Heegen. Geen van beide durfde iets te zeggen toen zij elkaar donderdag bij aankomst zagen. "Pas toen wij binnen onze beide families zagen, viel het kwartje."

'Had niet gehoeven'Ex-raadslid Eric van der Aa (50) voelde het als enige wél enigszins aankomen. "Het is bijna traditie dat raadsleden een lintje krijgen. Ik ben er ontzettend blij mee, maar het had niet gehoeven."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.