Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

FC Twente krijgt een totaal ander gezicht

343143 852004

FC Twente wacht een complete renovatie van de selectie. De elftalfoto van het seizoen 2018/2019 zal onherkenbaar zijn ten opzichte van die van het voorbije jaar. Van de zestien spelers die in het voorbije seizoen zijn vastgelegd door FC Twente, blijven er hooguit vijf tot zes over.

Kijk er niet vreemd van op dat de laatste linie van FC Twente op 17 augustus bij de start van het seizoen totaal is gerenoveerd. Vast staat dat Jos Hooiveld (einde contract) en Cristian Cuevas (gehuurd) niet terugkeren in Enschede. De kans is groot dat Hidde ter Avest zich bij dat tweetal voegt. De rechtsback, die herstellende is van een breuk, loopt uit zijn contract en Twente gaat zijn optie niet lichten, omdat hij dan een grootverdiener wordt. Een transfervrije Ter Avest is voor menige eredivisieclub een interessante speler.

Maria zekerheidjeDe verbintenissen van Jeroen van der Lely en de centrale verdedigers Peet Bijen en Stefan Thesker lopen door, maar Twente zal zich op die posities zeker willen versterken. Linksback Michaël Maria is een van de weinige zekerheidjes op dit moment. De optie in zijn contract werd onlangs door Twente gelicht. Ook de verbintenis van Richard Jensen loopt door.

Ervaren goalieBlijft over de plek in het doel. Hoewel Joël Drommel en Jorn Brondeel nog in het bezit zijn van een contract is het zeker niet uitgesloten dat Twente een van de twee gaat verkopen waardoor er ruimte komt voor een nieuwe ervaren goalie. Drommel lijkt als keeper van Jong Oranje daarvoor als eerste in aanmerking te komen.

MiddenveldAdam Maher (einde contract) en Thomas Lam (gehuurd) vertrekken. Onzeker is de toekomst van Danny Holla, Michael Liendl en Fredrik Jensen. Holla heeft weliswaar een doorlopend contract, maar het is afwachten of hij onder dezelfde voorwaarden in de eerste divisie gaat spelen. Liendl heeft nog een contract voor een jaar, maar de Oostenrijker heeft aangegeven dat hij graag weg wil. Omdat hij bij Twente geen toekomst heeft, zal de club hem geen strobreed in de weg leggen.

Mogelijk vertrek JensenJensen tekende vorig seizoen voor drie jaar bij, maar na de degradatie komt er geheid belangstelling voor de Finse international. Jelle van der Heyden en Alexander Laukart staan ook het komende seizoen op de loonlijst van Twente en dat geldt ook voor Haris Vuckic, die herstelt van een zware knieblessure en niet voor het begin van het nieuwe seizoen fit is.

De huurlingen Adnane Tighadouini en Luciano Slagveer vertrekken en het contract van Mounir El Hamdaoui wordt niet verlengd. Nikola Gjorgjev heeft nog een eenjarige huurovereenkomst, maar hij mag van Twente op zoek naar een andere club.

Kvasina naar OostenrijkWie ook weg gaat is Marko Kvasina. Hij wordt na een totaal mislukt avontuur in Enschede een dezer dagen verkocht aan het Oostenrijkse Mattersburg. De enige twee aanvallers die zeker bij Twente blijven zijn Tom Boere en Dylan George.

Grote vraag is uiteraard wat er met Oussama Assaidi gaat gebeuren. De topscorer van het voorbije seizoen heeft niet bij de clubleiding aangegeven dat hij per se weg wil nu Twente in de eerste divisie gaat spelen. Zijn contract duurt nog een jaar. Naast al die vertrekkers zullen ook tal van nieuwe spelers aangetrokken worden. Elke linie moet versterkt, dan wel worden aangevuld. Grote kans dat er tien tot twaalf verse krachten naar Enschede komen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Ron Jonker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.