Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Succes voor Enschedese dj's met officiële Stones-cover

343975 dj 1

Het Enschedese dj-duo East & Young heeft deze week een house-versie van Paint It Black gelanceerd. Die Rolling Stones-cover slaat aan, binnen drie dagen is het nummer 115.000 keer beluisterd op YouTube.

Extra bijzonder is dat de Tukkers officiële toestemming van de Stones kregen voor hun remake. East & Young is het alter ego van de Enschedeërs Marc van Oosterbaan en Ivo de Jong, die al jaren aan de weg timmeren.

Zo draaide David Guetta in het verleden als eens een plaat van de Tukkers. Het uitbrengen van de Stones-cover is een volgend hoogtepunt in de loopbaan van de twee. "We zijn hartstikke trots, vooral dat we officiële toestemming hebben gekregen om deze plaat uit te brengen", vertelt Van Oosterbaan. "Keith Richards en Mick Jagger vonden onze versie heel tof. Het is echt totaal iets anders dan de originele versie."

Klassieker
Paint It Black is een klassieker van The Stones die 7 weken op de nummer 1 positie gestaan heeft in Nederland. Jaarlijks scoort het nummer nog hoge ogen in de Top 2000 van Radio 2.

East & Young werkten voor het nummer samen met Lucky Charmes en Eline Mann. Zij komen ook uit Nederland. Het nummer wordt uitgegeven door Spinnin' Records, het grootste platenlabel in de dancemuziek. De clip werd geschoten in Almelo. Van Oosterbaan en De Jong spelen daar zelf ook een rol in.

Gedraaid door Garrix
Het nummer staat nog niet in de top 40, maar is al wel gedraaid door de online radio-kanalen van onder meer Tiësto, Hardwell en Martin Garrix. Ook was het nummer te horen op Radio 538.

Of de Tukkers de hitlijsten gaan bestormen? Van Oosterbaan: "De radio-pluggers gaan er mee aan de slag, dat zal bepalen of we doorpakken met dit nummer of niet. Dat weet je nooit. Maar voor ons is het al een overwinning dat we een plaat van een van de beste bands ter wereld officieel kunnen coveren."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: East & Young
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.