Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Van de Sanden wint Champions League met Lyon: drie assists

346578 809903

Shanice van de Sanden, oud-speelster van FC Twente Vrouwen, heeft donderdag in Kiev een hoofdrol vervuld bij Olympique Lyon in de finale van de Champions League. De international kwam kort na de verlenging bij een achterstand van 1-0 het veld in, waarna ze met drie schitterende assists een grote bijdrage leverde in de 4-1 zege.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlandse voetbalster beslag legt op de Champions League.

Na negentig wat flauwe minuten in het Valeri Lobanovski-stadion van de Oekraïense hoofdstad (0-0) vloog de vlam in de verlenging meteen in de pan. Wolfsburg kwam via een lucky goal op 1-0 na een afgeketste knal van de Deense international Pernille Harder. Meteen greep trainer Reynald Pedros van Lyon in. Hij bracht Van de Sanden als impuls voor de aanval. De Oranje-international stond nog niet koud in het veld of de Duitsen moesten met tien speelsters verder na rood voor Alexandra Popp.

Daarna was het alleen Olympique Lyon dat de klok sloeg. Tussen de 98ste en 103de minuut scoorde de titelverdediger drie keer door Amandine Henry, Eugénie Le Sommer en de Noorse Ada Hegerberg. Bij de laatste twee goals kregen Le Sommer en Hegerberg de bal op een presenteerblaadje van Van de Sanden. In de 116de minuut deed Van de Sanden het voor de derde keer: nu rondde Camille Abily schitterend af.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.