Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Drie broers trefzeker voor FC Aramea tegen Enter: €˜Heel bijzonder €™

347491 fcaramea

Dat drie broers samen aan de aftrap verschijnen bij een amateurwedstrijd is al vrij bijzonder. Maar dat ze ook nog allemaal scoren in dezelfde wedstrijd, is toch wel opmerkelijk. Het overkwam de gebroeders Lahdo, van FC Aramea, tegen Enter.

Bij Sportlust Vroomshoop weten ze hoe het is. Daar scoorden de broers Tim, Simon en Thomas Spoor in 2015 ook in dezelfde wedstrijd. Ik weet niet wat er in de geschiedenis van FC Aramea is gebeurd, maar volgens mij is het nooit eerder voorgekomen , aldus Lahude Lahdo. Dat we samen mochten spelen was al heel mooi. Als je dan ook nog scoort, is het helemaal bijzonder.

In de kruising
Over het mooiste doelpunt zijn de broers het unaniem eens: de derde, van Lahude. Een paar schijnbewegingen, tegenstander uitkappen en vervolgens de bal in de kruising leggen. Voor de toeschouwers zijn dat ook de mooiste doelpunten om te zien , vertelt de doelpuntenmaker zelfverzekerd. Bij de 1-0 leverde Lahude de assist op zijn broer. Een mooie steekpass tussen twee verdedigers door, waarna Basel de bal in het doel punterde.

Rentree
Het trio speelt doorgaans niet samen in het eerste elftal van Aramea, maar voor de wedstrijd tegen Enter kon trainer Jan Megelink niet om het trio heen. Meerdere blessures en schorsingen zorgde ervoor dat zowel Lahude (21) als Basel (24) en Milad (25) Lahdo aan de aftrap verschenen, tot hilariteit van enkele medespelers.

Al gestopt
Die maakten grappen dat wij alleen elkaar de bal toe zouden spelen , zegt Basel. Voor de oudste van het stel kwam de basisplaats als een verrassing. Milad speelt doorgaans in het tweede elftal. Hij is al een paar jaar gestopt met voetballen, maar werd gevraagd om mee te doen , licht Lahude de basisplaats van zijn broer toe.

Nederlaag

De doelpunten van de broers waren niet genoeg voor een overwinning. Degradatiekandidaat Enter scoorde zes keer en voorkwam zodoende rechtstreekse degradatie. Basel: Het was warm en voor ons ging de wedstrijd nergens meer om. Dan laat je sneller je mannetje lopen.

Raar seizoen
Lahude vult zijn broer aan. Het is een raar seizoen geweest. Iedereen riep dat we kampioen moesten worden, maar dat was niet realistisch. Uiteindelijk speel je zelfs nog een tijdje tegen degradatie."

FC Suryoye
Het was ook meteen de laatste keer dat de broers samen op het veld stonden. Lahude speelt volgend seizoen in het shirt van een andere Armeense vereniging uit Enschede: FC Suryoye Mediterraneo. De kans dat we nog een keer in hetzelfde team spelen, is daardoor wel heel klein geworden. Ik ga proberen me bij Suryoye in de eerste selectie te spelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.