Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Balkunstenaar Touzani publiekstrekker in Enschede-West

348494 touzani

Hoe populair balkunstenaar Soufiane Touzani is onder de jeugd werd zaterdag in Enschede duidelijk. Enkele honderden jongeren wilden met hem op de foto, of nog liever de bal door de benen tikken. Dat laatste lukte echter niemand.

De Marokkaans-Nederlandse straatvoetballer Touzani is voor zijn eigen Youtube-programma op zoek naar het Tofste plein van Nederland . Daarvoor wist Mario Delogu, jongerenwerker van Alifa, hem naar Enschede te lokken. Delogu hoopte daarmee veel jongeren een plezier te doen. De belangstelling overtrof alle verwachtingen.

Tweehonderd
Meer dan tweehonderd jongeren uit alle delen van Enschede verzamelden zich rond het Cruijffcourt op Hattelerplaza in Stadsveld. De komst van Touzani liet even op zich wachten, maar dat maakte hij vervolgens ruim goed.

Kunsten
Meer dan twee uur lang liet hij zijn kunsten met de bal zien en interviewde hij de overwegend jonge bezoekers. Zij mochten vertellen waarom Hattelerplaza het tofste plein van Nederland is.

Dreamteam
Ook nam hij uitgebreid de tijd met belangstellenden op de foto te gaan en konden vriendenploegen uit Enschede zich meten met het dreamteam van Touzani, bestaande uit zeer technische voetballertjes. Die jonge gastjes waren heel erg goed. Prachtig om te zien , aldus Delogu.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Facebook Jongerenwerk West Alifa.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.