Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Deze Tukker haalde Decathlon naar Enschede: 'Eindelijk, het is gelukt!'

349207 download 3 3

Megasportzaak Decathlon opent vandaag zijn deuren in Enschede. Daarmee is de missie voor Tukker Wim Westerveld (29) voltooid.

Met gepaste trots leidt Wim Westerveld zijn bezoek rond door de spiksplinternieuwe Enschedese vestiging van Decathlon. Daar zit een speciale reden achter, vertelt de vestigingsdirecteur. Tijdens mijn allereerste gesprek met de grote baas van Decathlon heb ik gezegd: we moeten naar Twente gaan. Dat was vijf jaar geleden. Kijk waar we nu staan. Het is eindelijk zover.

Strijden voor Twente
De Tukker werkte de laatste jaren kriskras door heel Nederland voor vier Decathlonzaken, maar bleef strijden voor een Twentse variant. Als geboren Tukker wist ik dat hier voedingsbodem zou zijn voor een grote sportzaak , zegt hij. Tukkers houden van bewegen en Enschede is echt een sportstad, met een bovengemiddelde sportparticipatie. De Twentse vestiging richt zich meer op teamsporten dan de andere filialen omdat dat in deze regio meer beoefend wordt dan individuele sporten.


Zuidmolen

Het was lang zoeken naar een juiste plek en juist moment. In eerste instantie ging de voorkeur uit naar plein Westermaat in Hengelo, maar na jarenlang getouwtrek kon daar een streep door. De nieuwe locatie werd gevonden in de door leegstand geteisterde Zuidmolen in Enschede, die inmiddels onherkenbaar verbouwd is. Ruim 5000 vierkante meter winkeloppervlak telt de zaak, waarmee het direct een van de grootste Decathlons van Nederland is.

Gigantische klus
Westerveld noemt de intrek in de Zuidmolen een gecompliceerde klus . Het pand was zwaar verouderd. Beneden op de plek van de oude supermarkt waren de plafonds heel laag en er stonden overal pilaren. De verbouwing is een gigantische klus geweest. Het is geen droompand voor ons, maar we zijn er wel heel blij mee. Waar in de binnenstad kun je zoveel vierkante meter winkelruimte krijgen?

Lage prijzen
Decathlon staat bekend om zijn grote assortiment en lage prijzen. Voor 5 euro scoor je er een sportshirtje, voor 10 euro sportschoenen - een soort Primark onder de sportzaken dus. Zelf vergelijkt Westerveld het liever met Ikea. Daar spiegelen wij ons graag aan. Net als bij Ikea maken wij alles zelf, beheren we het hele productieproces. Daarom kunnen we ook goedkoper zijn.

Erg gaaf
Westerveld werd geboren in Oldenzaal, groeide op in Losser en woont in Tubbergen. Vijf jaar geleden kwam hij in dienst bij de Franse sportwinkelketen, die een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard euro heeft. Via Best, Amsterdam en Apeldoorn is hij nu in Enschede werkzaam, in zijn eigen vestiging. Westerveld: Dat scheelt heel wat uurtjes in de auto. Ik ga straks in Oldenzaal wonen, dan kan ik gewoon op de fiets naar het werk. Dit project heeft me al die jaren beziggehouden. Mijn doel was om Decathlon naar Twente te krijgen. Dat het nu eindelijk gelukt is, vind ik wel erg gaaf ja.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.