Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

MST gaat ook 's avonds MRI-onderzoeken doen

351098 MRI scan

Patiënten van MST kunnen voor een MRI-scan nu ook door de week in de avonduren in het ziekenhuis terecht. Eerder werden de scans alleen tijdens kantooruren en op zaterdag en zondag gemaakt. Een MRI-onderzoek brengt eventuele afwijkingen in het lichaam in beeld zichtbaar.

De toenemende vraag van patiënten of ze buitenom het werk kunnen komen, is reden dat het ziekenhuis deze extra service invoert. Het heeft voor MST zelf ook een voordeel. Het personeel kan met de huidige twee MRI-toestellen meer beelden op een dag maken.

GeldbesparingDat is nodig, omdat sprake is van een groeiende vraag naar MRI s. Dat houdt weer verband met de vergrijzing en het feit dat er meer patiënten zijn met complexe aandoeningen die door de MRI moeten. Er zou een derde toestel bij moeten komen. Nu de bestaande twee langer draaien op een dag, is deze kostbare investering niet nodig.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.