Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vak P boycot thuiswedstrijden met beperkt publiek en doet oproep: 'BLIJF THUIS'!

FC TWENTE VAK P MARLY WILENS
Beeld: 1Twente

Vak P is niet te spreken over de voorwaarden waaronder er weer publiek welkom is in De Grolsch Veste. De supportersvereniging van FC Twente vindt het onacceptabel dat een grote groep supporters wordt uitgesloten en dat daarmee voor verdeeldheid wordt gezorgd . Vak P boycot daarom de thuiswedstrijden zolang deze regels gelden en roept andere supporters op dit ook te doen.

Bij de persconferentie over de coronamaatregelen dinsdagavond maakten premier Mark Rutte en gezondheidsminister Ernst Kuipers bekend dat er weer publiek welkom is bij sportwedstrijden, maar wel onder voorwaarden. Zo mag buiten de capaciteit maximaal met een derde worden gevuld, zoals in stadions. De nieuwe regels gelden in ieder geval tot 8 maart.

Onacceptabel

"Onacceptabel" vindt Vak P. De supportersvereniging komt met een statement. "Vanaf morgen mag er in voetbalstadions 1/3 van de capaciteit door publiek benut worden. In de Grolsch Veste mogen er dus 10.000 toeschouwers toegelaten worden. Met 20.000 seizoenkaarthouders wordt er wederom voor verdeeldheid gezorgd. Per thuiswedstrijd mogen 10.000 fans teleurgesteld thuis blijven.

Wij zijn van mening dat elke club tenminste alle seizoenkaarthouders toegang moet kunnen verlenen. Liever zien wij nog dat de volledige capaciteit van de stadions benut mag worden."

Blijf thuis!

De supportersvereniging heeft daarom besloten het home vooralsnog gesloten te houden en thuiswedstrijden met deze beperkte bezetting te boycotten. Vak P roept daarbij andere supporters op hetzelfde te doen. "We gaan allemaal of we gaan niet! Onze oproep: BLIJF THUIS!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.