Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeër Ryan Trotman tekent voor een voetbalavontuur in Litouwen

Trotman tekent bij FK Kauno Žalgiris Foto club1
Trotman tekende maandag een contract voor drie seizoenen bij de club die uitkomt op het hoogste niveau in Litouwen
Beeld: FK Kauno Žalgiris

De in Enschede geboren en getogen Ryan Trotman vervolgt zijn voetbalcarrière in Litouwen. De 22-jarige vleugelaanvaller tekende maandagmiddag een contract voor drie seizoenen bij FK Kauno Žalgiris dat uitkomt op het hoogste niveau.

Het is allemaal best snel gegaan. Drie weken geleden belde hoofdtrainer Rokas Garastas hoogstpersoonlijk op. Of de aanvaller oren had naar een Litouws avontuur. Toen de trainer zijn plannen met het team voorschotelde, raakte Trotman enthousiast. "Het klikte meteen. Ik was verrast door wat hij allemaal vertelde. Hij heeft me over de club verteld en had een hele duidelijke visie waar hij naartoe wil met het team."

Goede eerste indruk

Trotman hoefde niet lang na te denken over het voorstel om naar Litouwen af te reizen en zijn nieuwe potentiele club van dichtbij te bekijken. En dus stapte hij twee weken geleden op het vliegveld naar de Baltische staat voor een nadere kennismaking.

De eerste in druk is erg goed, al was het wel even wennen aan de winterse temperaturen, laat de aanvaller lachend weten vanuit zijn nieuwe appartement. Toen hij landde gaf de thermometer -11 aan, maar intussen is het iets minder koud geworden.

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

Trotman kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen veertien dagen die dus vooral in het teken stonden van kennismaken met zijn nieuwe werkgever. Hij is aangenaam verrast. "Het is een hele professionele organisatie. Het niveau op de trainingen is goed en de faciliteiten zijn top. Ze hebben me overal goed bij geholpen."

Dat die tevredenheid wederzijds is, blijkt uit de contractaanbieding die er nu op volgt. Maandagmiddag zette Trotman zijn handtekening onder een verbintenis voor drie seizoenen. Bijkomend voordeel: in Litouwen moet de competitie nog beginnen. De club is net aan de voorbereiding begonnen, waardoor Trotman daar dus vanaf het begin bij is. En, ook niet onbelangrijk: Kauno Žalgiris heeft zich, dankzij een derde plek vorig seizoen, geplaatst voor de Europa League 2022/2023.

“Het is een hele professionele organisatie. Het niveau op de trainingen is goed en de faciliteiten zijn top.”

Buitenlands avontuur

De geboren Enschedeër is inmiddels gesetteld in zijn nieuwe leefomgeving. Hij is zijn nieuwe appartement getrokken en hoopt spoedig zijn vriendin vanuit Nederland te verwelkomen. Daarnaast woont landgenoot én teamgenoot Sherman Martina in hetzelfde complex. De oud-MVV'er is tegelijk met Trotman naar Litouwen afgereisd. Maar ook met de rest van zijn nieuwe team klikt het goed. "Ze betrekken me er echt bij. Zo zijn we al samen uit eten geweest. het is echt een goede groep."

Het wordt voor Trotman zijn eerste avontuur bij een buitenlandse club. Iets dat hem wel altijd heeft getrokken. Al dacht hij toen waarschijnlijk niet meteen aan Litouwen. Hij is klaar voor dit nieuwe avontuur. "Het wordt een nieuwe ervaring voor mij, maar ik ben er klaar voor. Ik kijk ernaar uit om meer te leren over de cultuur van dit land."

icon_main_info_white_glyph

Over Ryan Trotman

Ryan Trotman speelde voor EMOS en Quick '20 voordat hij op zijn elfde bij FC Twente terecht kwam. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet, maar hij maakte wel zijn debuut in het eerste elftal. In de laatste wedstrijd van het degradatieseizoen 2017/2018 startte hij in de basis tegen NAC. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar FC Den Bosch waar hij in zijn eerste twee seizoenen tot tot 29 optredens en 5 doelpunten kwam. Dit seizoen kwam hij niet in de plannen voor. Sinds vorig seizoen is Trotman international van Barbados. Hij speelde tot dusver twee WK-kwalificatiewedstrijden voor het Caribische land waar zijn vader Emmerson Trotman een cricketlegende is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.