Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente samen met anders clubs en KNVB tegen beperkte opening stadions: "Voorstel zonder perspectief"

DE GROLSCH VESTE ERNST BERGBOER
Ook FC Twente zegt nee tegen 1/3 bezetting van De Grolsch Veste
Beeld: 1Twente/Ernst Bergboer

Het betaald voetbal zegt "nee" tegen 1/3 bezetting van de stadions. Dat hebben de KNVB en de directeuren van alle betaald voetbalclubs, waaronder FC Twente, maandagavond laten weten aan het kabinet.

"Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld", laten ze weten.

Minimaal 2/3

"Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep", sluit de mededeling af.

Versoepelingen

Maandag lekten de nieuwe versoepelingen van het kabinet uit. Daaruit bleek dus dat er waarschijnlijk gekozen wordt voor een bezetting van 1/3. Momenteel mag er geen publiek aanwezig zijn in de stadions. Dat is het geval sinds eind november.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.